EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Криптовалутите и акциите в опасност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Криптовалутите и акциите в опасност

mail13:35 | 08.08.2024прегледи 551 коментарикоментари 0


Рязък спад на цените на криптовалути и акции през последните няколко дни. Експертите посочват макроикономическата нестабилност и динамиката на изборната година в САЩ като ключови фактори, като в основата стоят страховете от рецесия и очакванията за последващо движение на лихвените проценти.

От макроикономическа гледна точка изминалата седмица бе белязана от значителна волатилност на Уолстрийт. Основните индекси и фючърсите на фондовите пазари спаднаха рязко през уикенда, водени от нарастващите опасения за рецесия.

Тези притеснения се засилиха след публикуването на доклада за заетостта в САЩ в петък, който породи редица въпроси относно нивата на икономическия растеж в страната. Освен това продължаващото геополитическо напрежение допринесе за несигурността и нестабилността на пазара.

На пазара на криптовалути разпродаването на активи, предизвикано от опасенията за рецесия, доведе до пренасочване на капитали от по-рискови активи, като цифровите валути все още до голяма степен се възприемат като такива. Това движение се усложни от неотдавнашната динамика в президентската надпревара в САЩ. Освен това криптопазарът се характеризира със сезонна динамика – активността през летните месеци е по-малка, вследствие на това и възвръщаемостта, което също би могло да окаже влияние върху настоящата ситуация.

Въпреки тези предизвикателства, експертите не смятат, че това е показателно за дългосрочна негативна тенденция за криптопазара. Веселин Георгиев, Country
Manager на Binance за България, коментира:

,,Макар че неотдавнашните сътресения разбираемо предизвикаха безпокойство сред инвеститорите, подобни колебания са част от всеки един пазарен цикъл. Очакваните намаления на лихвените проценти и развиващата се политическа обстановка ще изиграят решаваща роля за оформянето на бъдещето на пазара. Оставаме оптимисти за дългосрочните перспективи на пазара на криптовалути и насърчаваме инвеститорите да останат информирани и да вземат предвид по-широкия икономически контекст."

Очаква се Федералният резерв да намали лихвените проценти през септември, което следва да подобри перспективите пред американската икономика. Възможно е пазарните колебания да продължат до президентските избори в началото на ноември. С наближаването на вота в Щатите се очакват пазарни въздействия и в двете посоки, тъй като кандидатите изясняват позициите си по отношение на криптовалутите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg