EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Кулинария - новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 
50 (без едно) български розета 50 (без едно) български розета 15:10 | 07.09.2018 | прегледи 3447

По това време на годината розето е наистина навсякъде! Това най-лятно сред всички летни вина сякаш прелива от ентусиазъм, пръски солена вода, слънчеви очила и усмивки.

още
Непознатият фламкухен от европейската кулинария Непознатият фламкухен от европейската кулинария 14:11 | 30.08.2024 | прегледи 1070

Фламкухен идва от две държави – Франция и Германия. Причината е, че областта, от която произлиза - Елзас, е била както нa немска, така и нa френска територия. Днес Елзас се намира точно на границата между двете страни, а специалитетът е еднакво предпочитано блюдо и на двете места.

още
Кулинарна книга с рецепти за дюли и тиква Кулинарна книга с рецепти за дюли и тиква 12:04 | 22.10.2024 | прегледи 572

Книгата е издадена по случай петия празник, популяризиращ кулинарните традиции в приготвяне на ястия с двата есенни дара на природата. В нея са поместени 76 рецепти, подредени в шест раздела – салати и ордьоври, супи, основни ястия, десерти и тестени изделия, напитки и кулинарна вкусотии от двата плода. 

още
Как да разпознаем качествените колбаси? Как да разпознаем качествените колбаси? 17:10 | 26.07.2024 | прегледи 880

Качественият колбас е с висок процент месо и с малък брой съставки, между 5 и 10. За малотрайните варено-пушени колбаси стандартът е минимум 60% месо, а за по-висококачествените продукти в тази категория –  минимум 80%, като например кренвиршите по стандарт „Стара планина“ са с около 83% свинско месо.

още
Каква риба предпочитаме? Каква риба предпочитаме? 18:10 | 18.09.2024 | прегледи 677

Докато в близкото минало пъстървата, шаранът и скумрията са били сред традиционите риби на българската трапеза, то през последните години ципурата, лавракът и сьомгата постепенно започват да ги изместват.

още
Белите купажи в България. Марки & цени Белите купажи в България. Марки & цени 11:07 | 28.07.2015 | прегледи 5447

Създаването на купажно вино може да се окаже най-творческата част от работата на един енолог. Вездесъщият, и много български, купаж от шардоне и совиньон блан, е силно представен, в различни ценови и оценъчни категории: от 84 до 88 точки и от 11 до 22 лева

още
Арманяк - напитката на гасконците Арманяк - напитката на гасконците 13:01 | 08.01.2016 | прегледи 1644

Арманякът носи името на едноименната област, разположена в сърцето на Гаскония, Югозападна Франция, и е тясно свързан с историята на гасконците.

още
Най-добрите ресторанти Най-добрите ресторанти 13:02 | 07.12.2021 | прегледи 1787

Burrata Italiana е новият италиански ресторант, открит от създателите на Happy Bar & Grill. Менюто предлага най-доброто от италианската кухня, както и модерна европейска класика.

още
Ябълките са 12% от общите продажби на плодове Ябълките са 12% от общите продажби на плодове 09:10 | 03.09.2024 | прегледи 510

По данни на Министерството на земеделието и храните от 2023 г. общата площ на насаждения ябълки в България е 4 314 хектара. За същата година от българските овощни градини са произведени близо 35 000 тона от плода.

още
С какво се храним? С какво се храним? 13:35 | 10.10.2024 | прегледи 515

Съветите на шеф Манчев  и проф. Найденова за осъзнато хранене и какво е „тиха тренировка“. Епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21 век“ отговаря на въпроса: „Как да се храним с грижа за здравето си и това на планетата?“

още
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg