EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

"Литекс моторс" спрян & опровержение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Литекс моторс" спрян & опровержение

mail06:55 | 15.01.2016прегледи 2946 коментарикоментари 0


Заводът за автомобили на Гриша Ганчев преустанови работата по сглобяването на коли, пише руският вестник „Комсомольская правда“, като се позова на български медии. Една от причините е, че китайските автомобили, които излизат от завода в българското село Баховица, не отговарят на стандартите за вредни емисии Евро 6, които ЕС въведе като задължителни за произведените през 2016 година автомобили.
Голям брой произведени в българския завод коли са покрити с прах, а половината от персонала - около 60 души, били уволнени в края на октомври, пише вестникът. След голямата чистка са останали само началниците на екипите и част от служителите на конвейерите. Причината е, че без тях е трудно да се възобнови производството.

Във връзка с публикации в  някои медии за затварянето на завода за автомобили в Ловеч,  „Литекс Моторс“ излезе с изявление, изпратено и до EconomyNews.bg. Компанията опровергава твърдението, че заводът е спрял работа поради несъответствие на произвежданите там автомобили с екологичните норми на ЕС. Ето каква отбелязват от компанията:

На първо място, произведените в завода край Ловеч автомобили с марка Great Wall са сертифицирани от британската сертификационна агенция VCA. Те отговарят на всички изисквания и норми на Европейски съюз и могат да бъдат законосъобразно разпространявани, регистрирани и пускани в движение на неговата територия. В допълнение на това, производството не е непременно обусловено от конкретни европейски категории и норми, доколкото произведените автомобили могат да бъдат предназначени и за други пазари, извън общността.

На второ място, заводът не е затворен. Действително, производството е временно преустановено, но това е обичайна практика при всяко производство и причинита не се крие в забрана. Причината е в подготовката на поточните линии за предстоящите нови модели, които показахме по време на Автосалон София 2015. В момента партньорът ни - китайската компания Great Wall Motor Company - подготвя съответстващо европейско типово одобрение за тях.

"Литекс Моторс", към момента, е единственият действащ завод за производство на автомобили в България и ние сме горди с това. Всичко останало са необясними действия на неясни лица чрез определени български медии.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg