EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Луканска с ром и бонбони с трюфел на „Фудтех 2020“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Луканска с ром и бонбони с трюфел на „Фудтех 2020“

mail12:47 | 15.02.2020прегледи 1259 коментарикоментари 0


Луканка с ром, бонбони с бял и черен трюфел, сладолед, който се приготвя за няколко минути, и още много специалитети  ще се състезават в конкурса „Нов продукт на българския пазар“. Той се организира за първи път по време на изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив.

Идеята е да се подкрепи пазарният  дебют на висококачествени храни и напитки от наши и чуждестранни фирми. Експерти и представители на големи търговски вериги са включени в комисията, която ще определи призьорите. Кандидатите са над двадесет, като преобладават здравословните храни.

            Луканката, подправена със „златен“ ром, е единствена по рода си у нас, твърдят производителите. Деликатесът  е направен от подбрано свинско месо с изключително прецизната технология на сушене, добавят те.

            По уникална рецепта са ръчно приготвените шоколадови бонбони с истински парченча бял и черен трюфел, които създават експлозия от вкус и аромат, обясняват създателите на сладкото изкушение. Улеснение  за домашната кухня е натуралният сладолед, който е готов само за няколко минути и се отличава с мекота и високо качество. Той е ефективно решение за ресторанти и джелатерии, тъй като не изисква голяма инвестиция. Студенопресован сок от ябълка и малина без добавени захар, вода и консерванти също се състезава в конкурса.

            Диабетичен хляб, представляващ световна новост, помага на хората, страдащи от диабет тип 2 и затлъстяване. Разработен е от Института по криобиология и хранителни технологии.  Той представя още една иновация от световен мащаб -  ензимен продукт, който почиства кръвоносните съдове и ставите, подобрява паметта  и функциите на ендокринната система.

Новост за българския пазар е ядливата опаковка за храни, в която има ябълков пектин, създадена от същия институт.  Дебют ще направи и продукт на Института по консервиране и качество на храните – мъфин с натурални заместители на захарта и  добавени протеини.

Посетителите на изложбите „Фудтех“, „Винария“  и „Вкусове от Италия“ могат  да видят и дегустират  селектриани  колекции от храни, гурме специалитети  и напитки в уникалния Град на виното и деликатесите. И тази година публиката  ще има  възможност да даде своите оценки в традиционния конкурс „Изборът на потребителя“. В технологичната зона специалистите ще се запознаят с нови машини, материли и опаковки за хранителната и лозаро-винарската индустрия.

Очаква се над 40 000 гости от страната и чужбина да разгледат шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване, който е единствен на Балканите. Част от него е и Международната селскостопанска изложба „Агра“. Мащабното икономическо събитие се организира от Международен панаир Пловдив.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg