АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Март – месец на тай-ястията
Мариана Златанова
През март любителите на екзотичната кухня ще могат да опитат тайландски специалитети в 9-те ресторанти веригата Fancy в цялата страна.
На официалното откриване на месеца на Тайландската кухня главните готвачи Живко Иванов и Стоян Сейменски приготвиха на живо PAD THAI – нудли с коктейлни скариди и рибен сос и KHAO OP SAPPAROT – пържен ориз с ананас и пилешко.
Част от тайните, на които се дължи специфичния вкус на тай ястията са умелото съчетаване на свежи, пикантни подправки в комбинация със сладко и солено. Представени бяха също специална селекция храни от различни региони, сред които TOM KHA GAI - пилешка супа с гангалан и лимонена трева и бананов кейк – KHANOM KLUAY.
Обожавам тайландската кухня и съм много щастлив, че превърнахме Fancy в Тайландски ресторант, макар и за месец, сподели Милан Миланов, собственик на ресторантите. Идеята за «Месец на Тайланд» е породена от факта, че в България тази кухня е непозната.
Характерно за Тайланд е превръщането на храната в изкуство чрез специалното внимание към декорацията на храната. Гост на откриването на „Месеца на тайландската кухня” беше Веселина Славчева, един от малкото готвачи, практикуващи food carving - гравиране на плодове и зеленчуци. Тя демонстрира на живо уменията си по обработка на плодове и зеленчуци.
Tweet |
|
Много бих искал да опитам тайландската кухня, но не мога да намеря адреса на ресторант Fancy в София. Някой би ли могъл да ми го посочи? Благодаря предварително!
Thai кухнята е вече в БГ, честито! Аз съм по-голям фен на Chinese, но беше крайно време някой да разбие монопола на китайското в София! Добър апетит!