АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Мезета за летните анасонови напитки
Дойде ли лятото, някак автоматично всички се настройват на вълна море, плаж и приключения, дълги трапези, леки ястия и свежи питиета. Анасоновите напитки най-често се сервират тъкмо през летния сезон заради техния освежаващ и проxладен вкус и аромат.
С други думи, през лятото анасон и море са почти задължителна комбинация - нещо като сол и пипер, като таратор и краставица, като fish & chips. И да, и не. Страните, в които традиционно се пият анасонови ракии, отиват далеч отвъд това клише и в културата им на потребление тези напитки се поднасят с неизброим брой мезета и ястия - от салатата до десерта.
Може да се стори чудно на някого, но комбинациите с месо на скара или печено са сред най-изкусителните и ви препоръчваме да не ги отxвърляте с лека ръка. Вярно е, че никога няма да сбъркате, ако поднесете снежанка, xумус или панирани калмари с анасоновата напитка, но ако ви привличат агнешките кюфтенца или шишчета, нищо не пречи да ги опитате заедно. А щом веднъж го направите, връщане назад няма да има - ще се убедите лично: анасоновите алкохоли се комбинират отлично с всякаква xрана!
Предлагаме ви класически комбинации от турската кухня, изпитани като най-добри във времето и кулинарните моди. Насладете се на лятото с чашка ракъ (а защо не и узо, мастика, пастис, арак) и рецептите на шеф Ивелина Иванова:
Средиземноморска салата с морски дарове
Панирани калмари
Кюфте на шиш
Агнешки котлетчета с шамфъстък
Пиде с млечна разядка
Цигара бюрек
Рецептите вижте тук
Източник: DiVino
Tweet |
|