АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Менюто на евролидерите в София
Лидерите на държавите членки от Европейския съюз пристигат в София ден преди Срещата на върха ЕС – Западни Балкани и ще се срещнат на неформална вечеря по покана на Доналд Туск, председател на Европейския съвет, и с домакин Бойко Борисов, министър-председател на България.
В концепцията на менюто шеф Борислав Паунов залага на местни продукти и традиционни начини на приготвяне. За аранжирането на пространството и сервирането се грижи „Ред Девил Кетъринг“.
Салатата е композиция от български елементи в цветовете на националния флаг. Блюдото включва цял розов домат от био ферма в Южна България, сос от магданоз, краве сирене от малка мандра в Стара планина, салата „Снежанка“ от цедено биволско мляко и краставици, както и зелена залата от естествено отглеждани микрорастения.
Предястието е вариация на кюфтета с лютеница и пържени картофи. Към традиционната рецепта се добавят специални нови елементи – сурови и сушени манатарки, три вида лютеница и чипс от цветни картофи.
Основното ястие е биволско бонфиле от ферма в Стара планина със сос от български черни и бели трюфели, пюре от земна ябълка и пащърнак, както и бейби моркови.
За десерт шеф Паунов приготвя своя интерпретация на класическите ореховки, които обогатява с кисело мляко и рози и мус от малини и ягоди, за да им придаде повече свежест и цвят и да изгради повече пластове на вкуса.
Хлябът на вечерята е замесен с ръжено брашно. Има и вариация на черен ръжен хляб, оцветен с въглен.
Меню
Салата: Трилогия салати: Шопска, "Снежанка", зелена салата
Предястие: Кюфтенца с картофи и лютеница
Основно ястие: Биволски стек с трюфел, земна ябълка и моркови
Десерт: Ореховки с мляко, ягоди и малини
Източник и снимки: https://eu2018bg.bg/bg
Tweet |
|