EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Много добър сезон в Черна Гора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Много добър сезон в Черна Гора

mail13:30 | 05.09.2024прегледи 417 коментарикоментари 0


Два милиона пътници са обслужени на черногорските летища Подгорица и Тиват почти месец по-рано в сравнение с предходния сезон, каза изпълнителният директор на летища на Черна гора Роко Толич, съобщи черногорската държавна телевизия РТЦГ. 

„Това наистина е страхотен резултат, който показва, че този сезон според нашите данни е рекорден“, каза Толич за портала РТЦГ. 

На констатацията, че летище Тиват има 67 повече полета на седмица в сравнение с миналата година, а Подгорица 19, при стагниращи условия и въпрос дали изходът е концесия на летищата, Толич каза:   "Ако се вземе решение за концесия, това означава бързо ангажиране на големи капитали за подобряване на инфраструктурата, което всички знаем, че е необходимо.

Остава малко време, трафикът ни расте и се очаква да увеличим това допълнително, но инфраструктурно не сме следвали това развитие. Ето защо възникна необходимостта от концесии. Въпреки това, ние не седим със скръстени ръце, моят екип работи всеки ден, за да намери начини да адаптира нашата инфраструктура още тази зима на двете летища“, каза Толич.

През юли Черна гора е посрещнала 226 000 туристи в колективните места за настаняване, което е довело до 1,04 милиона нощувки, предаде черногорската агенция МИНА позовавайки се на предварителните данни на черногорската статистическа служба - Монстат.

„От общия брой нощувки в колективните места за настаняване 91,7 на сто са нощувки на чуждестранни туристи, а 8,3 на сто – на местни туристи“, се казва в съобщение на Монстат.

През юли в крайморския район са реализирани 92,9 на сто от общия брой нощувки, в столицата - 3,8 на сто, в планинските райони - 1,9 на сто, а в останалите туристически дестинации - 1,4 на сто.

Местата за колективно настаняване не включва индивидуалното, така нареченото частно настаняване в къщи, стаи и апартаменти и се отнася до хотели, курорти, мотели, почивни бази, общежития и къмпинги.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg