АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Мода при чашите за шампанско
DiVino
Пенливо вино в чаша за бяло. Предлагат го самите производители, съобщи пред the drinks business Георг Ридел, едно от най-известните имена в света на стъклените чаши. Причината за тази тенденция, според него е, че по-големият обем в чашата подчертава ароматите и комплексността на прочутите пенливи вина. Класическите чаши (флют чаша) за шампанско са прекалено тесни и не позволяват на ароматите и пищността на шампанските вина да блеснат, тъй като няма достатъчно пространство, споделя още Ридел, добавяйки че често пъти чашите за шампанско погрешно се пълнят до горе, без да се оставя възможност на виното да дишат. Според Георг Ридел, класическата чаша за шампанско трябва да се пълни до една трета от обема й или най-много до половината. В отговор на растящото търсене, Riedel вече произвежда чаши по поръчка за някои производителите в Шампан. Новата чаша за пенливо вино прилича повече на чаша за бяло вино, отколкото на флют чашата. В средата на декември обаче Пиер-Еманюел Тетанже подчерта, по време на форум на института Master of Wine в Лондон, нуждата да се запази флют чашата за шампанските вина, за да се подчертае разликата от тихите вина. Шампанското е не само вино, а голям символ, заяви представителят на прочутата фамилията Taittinger.
Tweet |
|