EUR 1.9558
USD 1.7850
CHF 2.0813
GBP 2.3356
CNY 2.5258
you tube
mobile version

МРРБ финансира спортен комплекс в Хасково

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МРРБ финансира спортен комплекс в Хасково

mail17:54 | 09.10.2024прегледи 446 коментарикоментари 0


Със символична първа копка и водосвет в Хасково започна изграждането на комплекс за спорт на открито и улица към него. Спортното съоръжение се изгражда в близост до общинския закрит плувен басейн.

Началото на ремонтните работи дадоха кметът на града Станислав Дечев, директорът на дирекция "Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции" в Община Хасково инж. Даяна Добрикова и представителят на изпълнителя на строителните работи ДЗЗД "Хасково спорт" Катерина Станкова.

Проектът е на стойност 1 942 500 лева без ДДС, осигурени от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, след подписано споразумение с Община Хасково. Изграждането на комплекса трябва да приключи за 180 календарни дни.

На терена за спорт на открито ще има игрища за футбол, волейбол и баскетбол, за плажен волейбол и хандбал. Предвидено е и изграждането на два тенис корта. Зоните ще бъдат осветени, за да има възможност за удължаване на времето за спорт. Около новопроектираната улица, която ще води до съоръженията, ще бъдат изградени и паркоместа.

При откриването на строителната площадка кметът на Хасково Станислав Дечев съобщи, че следващата стъпка, по която се работи, е преобразяване на стара сграда в обсега на терена, която де се използва за тренировъчна площ от отбора по джудо.

Нашите шампиони заслужават да тренират в нова модерна зала по джудо и по този начин Общината ще подкрепи тяхното спортно израстване, каза Станислав Дечев. Така на практика на терен от 22 декара ще има плувен басейн, комплекс за спорт на открито и закрита спортна зала, обобщи кметът на Община Хасково.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5849