АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
На път за Амазонка, първо в ресторанта
Пътуването до сърцето на Амазонка за мнозина представители на бразилския елит започва с вечеря в един от престижните ресторанти на Рио де Жанейро. В него главният готвач съумява да приготвя ястията си по уникален начин, използвайки смес, съдържаща характерните за Европа кулинарни традиции и вкуса на амазонските плодове.
"Това са рулца от раци, които ще сложа на скарата, за да станат по-хрупкави", посочи френският готвач, чийто ресторант се намира в сърцето на Рио де Жанейро. Този кулинарен трик е често срещаният начин за приготвяне на вкусни рулца от раци. Французинът обаче предпочита да комбинира традиционните за Европа кулинарни техники и местните деликатеси. "Задължително сервираме рулцата на клиентите с бакори", отбеляза майсторът. Извън Южна Америка обаче бакори е напълно непозната за обществото дума. Тайната съставка на французина всъщност е рядък плод, който расте в сърцето на Амазонка. "Това е фантастичен палмов плод. Бакори вече може да се намери на все повече и повече места във Франция", сподели пред репортери готвачът. Тези необичайни продукти били набрани по време на експедиция до Амазонка, в която французинът участвал преди близо пет години. "Това, което виждате, са само натурални продукти. Те са богати на аромат и се отличават със специфичен вкус. Тези плодове изобщо не могат да се сравнят с това, което използвахме досега. Сигурен съм, че плодовете на Амазонка ще окажат влияние на готвачите по целия свят. Убеден съм в това", заяви още френският кулинарен майстор.
Tweet |
|