АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Наградите на Месомания 2024
МЕСОМАНИЯ 2024 раздаде златните си медали на специална церемония в Интер Експо Център (ИЕЦ). Отличията се присъждат от Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ), организатор на изложението и ИЕЦ, за качествени и оригинални пазарни продукти, представени от фирмите-участнички.
„Златният медал и диплом“ на МЕСОМАНИЯ е най-разпознаваемата и чакана награда от производителите на месо и месни продукти у нас, тъй като е знак за безупречно качество, стандарти за производство и/или високо ниво на продуктова иновация. Победителите се избират от специална комисия от експерти в бранша. Тази година журито беше още по-взискателно, тъй като наградите са юбилейни – по повод 30-годишния рожден ден на Асоциацията на месопреработвателите в България, каза председателят на УС на АМБ Атанас Урджанов.
„Конкурсът е мост между традициите, иновациите и съвременните потребности на обществото, което предизвиква производителите да предлагат не само качествени, но и устойчиви продукти, удовлетворяващи нарастващия интерес на българския пазар“, подчерта инж. Павлина Лилова от АМБ-член на експертното жури. По думите й всеки от отличените продукти с гордост може да бъде предложен на всяка трапеза, по всеки повод и за всеки вкус.
На МЕСОМАНИЯ тази година бяха отличени Сурово-сушения салам "Милано" на „Актуал“ ООД и серията „Орехите DELI” на „Белла България“ АД - Пуешко филе слайс 120 г, Свинско филе слайс 100 г, Шунка класик слайс 120 г и Бекон слайс 100 г. „Биляна Мес“ ЕООД получи награда за Свинския си суджук, Свинска луканка и „Петрохан“, а „Вълчовци“ ЕООД – за Еленски бут, Свински врат по еленски и Филе по еленски.
„Еко Мес“ ЕООД грабна вниманието на журито с Горски шпек "Родопа Пазарджик" слайс, Домашен сушеник и с печените си свински уши. „Елко Мес ООД впечатли с Родопски салам и Кълцано мезе. „Енола Мес“ ООД грабна златни медали за Кебапче - заготовка от раздробено месо от свине, "Петрохан" - сурово-сушен непресован колбас и Шпек "Деликатесен" - варено-пушен месен продукт от раздробено месо.
С три наградени продукта си тръгна от МЕСОМАНИЯ и „Аполо“ ООД - Клон Монтана. Със златни медали бяха отличени Бавно готвени свински ребра с билки, Телешка глава в шкембе и Бавно готвено патешко бутче в билки. „Диана МИ“ ЕООД грабна приз за своите Кренвиши с прясно мляко, а „Плевен мес“ ООД – за Серията „Цър Пър“ (кюфте, кебапче и Мераклийска наденица) и Кайлъка - Жътварски колбас, Петрохан Класик и Шпек Класик.
„Ресторанти Добревски“ ООД получи приз за Кайзер пастърма – биволска и за Сурово-сушен телешки суджук/сушеница, а „Елена Еко Мес“ – за Суджук по Еленски. „Еленски балканджии“ ЕООД застанаха сред наградените със своя Еленски бут, Луканка "Марков камък" и Балканджийски деликатес.
Със златни медали и диплом от МЕСОМАНИЯ 2024 бяха наградени иновативните продукти от нова подобрена кръстоска породи на „Голямо Враново Инвест“ АД - Серията Млени меса „Черен ангел“ – кюфте, кебапче и сурова наденица.
МЕСОМАНИЯ е най-голямото изложение на месни продукти и производители от цялата страна, част от петте международни хранителни изложения в Интер Експо Център – „Пътят на млякото“, Булпек“, „Интерфууд & дринк“. Организатор е Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ), с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие“.
От 13 до 16 ноември в изложбения център се представиха повече от 500 изложители от всички сегменти от хранително-вкусовия сектор. В хранително-вкусовата индустрия оперират над 6 хиляди преработвателни предприятия, които осигуряват повече от 1,6 млрд. лв. от брутния вътрешен продукт на страната и дават заетост за близо 90 000 души.
Tweet |
|