EUR 1.9558
USD 1.7522
CHF 2.0718
GBP 2.3163
CNY 2.4587
you tube
mobile version

Намаляват още цените на роуминга за Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Намаляват още цените на роуминга за Украйна

mail17:35 | 12.07.2024прегледи 577 коментарикоментари 0


Двадесет и два европейски и седем украински телекомуникационни оператора се споразумяха да удължат намаляването на тарифите си за телефонни разговори в роуминг за бежанци от Украйна за още една година, предаде ДПА.

Това е петото удължаване на роуминга за период от 12 месеца, което телекомуникационните оператори правят. Европейската комисия, заедно с Националната комисия за държавно регулиране на електронните съобщения на Украйна (NCEC), улесни споразумението.

ЕК призова всички оператори да се присъединят към него.

Последните данни, предоставени от Органа на европейските регулатори в областта на електронните съобщения (BEREC), показват, че споразумението е било ефективно, като е позволило на операторите да предоставят достъпни разговори.

Операторите, които са подписали Съвместното изявление, обикновено се възползват от взаимно по-ниски ставки от тези, които не са го подписали, което от своя страна означава, че те могат да предложат по-ниски такси на своите клиенти.

Органът на европейските регулатори също така отбелязва, че и двата оператора от Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Украйна прехвърлят предимствата, произтичащи от тези ниски ставки, върху потребителите.

Операторите от ЕИП продължават да предлагат безплатни СИМ карти на бежанците, безплатни международни разговори и месечни пакети, които могат да се използват в Украйна.

В допълнение към телекомуникационните услуги, операторите на ЕИП предоставят смартфони, батерии и лаптопи на бежанци или подкрепят благотворителни организации.

Групата от седем украински и 22 европейски телекома включва "Оранж" (Orange), "Дойче телеком" (Deutsche Telekom) и "Водафон" (Vodafone Group), включително "Водафон"-Украйна.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5293