EUR 1.9558
USD 1.8287
CHF 2.0878
GBP 2.3501
CNY 2.5473
you tube
mobile version

Нестле призна за използване на забранени методи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нестле призна за използване на забранени методи

mail12:05 | 31.01.2024прегледи 504 коментарикоментари 0


Световният лидер в сегмента на минералната вода "Нестле уотърс" (Nestle Waters) е информирал през 2021 г. френските власти, че е прибегнала към забранени способи за третиране на минералните си води като, например, ултравиолетови лъчи и филтри с активен въглен, за да поддържа "хранителната им безопасност". Това съобщи пред АФП компанията, потвърждавайки информация на в. "Еко".

Въпреки че използването на тези методи винаги е имало за цел "да гарантира хранителната сигурност“, те са довели до това, че компанията не е следила стриктно регулаторните изисквания, уточни "Нестле уотърс" пред АФП.

Засегнатите марки "Перие" (Perrier), "Вител" (Vittel), "Епар" (Hepar) и "Контрекс" (Contrex), всички собственост на "Нестле", вече са "напълно съвместими с приложимата във Франция регулаторна рамка", обяви компанията.

Наредбите забраняват, каквато и да е дезинфекция на минералните води, които трябва да са с високо микробиологично качество за сметка на чешмяната вода, която се деизнфекцира преди да стане годна за пиене. Интерпретацията на тези наредби изключва третиране с ултравиолетови лъчи и филтри с активен въглен, към които е прибягвала "Нестле уотърс" поне до 2021 г., без да ясно кога компанията е спряла да го прави.

"Нестле уотърс" оправдава използването на тези техники с "развитието на околната среда около изворите, което може да направи понякога трудно поддържането на характеристики от жизненоважно значение, казано по друг начин "хранителната сигурност (не замърсяването) и минералното съдържание".

Прекратяването на използването на тези средства за обработка и филтриране са задължили "Нестле уотърс" да прекрати някои дейността в някои от кладенците си в планината Вoгези заради "чувствителността им към климатичните опасности". което е довело до намаляване на производствените обеми на "Епар" и "Контрекс".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1607