EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Нидерландия: Първа в историята стачка на тухлари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нидерландия: Първа в историята стачка на тухлари

mail10:06 | 25.09.2024прегледи 77 коментарикоментари 0


Служителите в тухлената фабрика в Панерден, източна Нидерландия, спряха работа за няколко часа, съобщи телевизия Ен О Ес. Според Федерацията на нидерландските синдикати стачката на около петдесет работници е първата в историята на тухларския сектор на страната. 

Стачкуващите настояват за колективен трудов договор, който да съдържа клаузи за по-високи заплати и мерки за пенсиониране в добро здравословно състояние. "Първоначално работодателите предложиха увеличение на заплатите със 7 процента за 15 месеца, но това беше намалено до 4,25 процента в последния момент", казва Йоланда Реус от федерацията.

Синдикалната федерация предупреди, че ще последват още действия в други тухларски компании, ако работодателите не излязат бързо с по-добро предложение.

По-рано тази седмица Кралската нидерландска керамична асоциация обяви, секторът е с намалено производство, тъй като се извършва по-малко строителство, докато разходите са се повишили рязко през последните години. Асоциацията смята, че е важно да се сключат колективни трудови договори, които "отчитат както интересите на служителите, така и икономическата реалност в сектора"./БТА, снимка: https://pixabay.com/


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg