EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

"Нисан" и "Хонда" с общи планове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Нисан" и "Хонда" с общи планове

mail15:25 | 06.08.2024прегледи 448 коментарикоментари 0


Японските автомобилни компании "Нисан" (Nissan Motor) и "Хонда" (Honda Motor) са подписали меморандум за разбирателство, предназначен да задълбочи рамката на тяхното стратегическо партньорство. Това съобщи ДПА, позовавайки се на съвместно изявление на японските концерни.

"Нисан" и "Хонда" се споразумяха да проведат съвместни изследвания в областта на фундаменталните технологии в областта на платформите за следващо поколение софтуерно дефинираните превозни средства (SDV). Ръководителите на двете компании проведоха съвместна пресконференция в Токио.

Споразумението се основава на меморандума за разбирателство, подписан на 15 март относно започването на дискусии за стратегическо партньорство между двата производителя.

Двете компании се стремят да завършат основните проучвания, част от съвместните им изследвания, за приблизително една година и въз основа на резултатите да разгледат възможността за развитие на масово производство.

Основните области на сътрудничество в меморандума за разбирателство включват съвместно изследване на фундаментални технологии за следващото поколение платформа за софтуерно дефинирани превозни средства и свързаните с тях батерии и блок, който директно захранва осите на автомобила, както и взаимно разработване на превозни средства, енергийни услуги и ресурсна обезпеченост на местно ниво.

Също така от "Мицубиши" (Mitsubishi Motors) обявиха, че са се съгласили да обсъдят заедно с "Нисан" и "Хонда" рамка за по-нататъшно проучване и електрификация на превозните средства въз основа на споразумението, подписано между "Нисан" и "Хонда" на 15 март.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg