АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Нов завод за колбаси в Монтана
В Монтана заработи нов завод за производство на колбаси и деликатесни меса. "Българска трапеза" ООД се намира в промишлената зона на града и е разположен на площ от 12 дка, върху които са изградени производствени цехове, складове и административни сгради с обща площ 2700 кв. м, пише "Монтана днес".
Цеховете са оборудвани с немски и швейцарски машини за производство на малотрайни и сушени колбаси от нисък, среден и висок клас. За съхраняване на суровините и продукцията са закупени 17 хладилни камери и 20 хладилници. В новия завод вече са назначени 30 служители. Плановете са броят им да се увеличи на 70.
Дружеството "Българска трапеза" е учредено тази година, като негови собственици в съдружие са Петър Петков и Илия Игов. То е правоприемник на дружеството "Принцес Н" ООД, което разви верига от заведения за бързо хранене в Монтана и предлагаше в собствен супермаркет традиционни местни и постни ястия, както и кетъринг на терторията на област Монтана.
Предприятието ще произвежда над 50 вида продукти, включително колбасите от висок клас с марка "Торлашки мезета".
Tweet |
|