АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Нова мода: билет за ресторант
В САЩ набира сила нова тенденция - билети за ресторант, пише австрийският вестник "Курир". Система, наречена Tock, дава възможност на клиентите на ресторанти не само да резервират маса, но също така предварително да поръчат ястия и да платят сметката си. Изобретателят на системата, американският ресторантьор Ник Коконас, посочва, че всеки ден получават имейли от ресторанти, които искат пробно да се присъединят към схемата. Чрез тази система се намалява времето на чакане, докато ястието бъде приготвено, за ресторантите отпада опасността от отказ от резервация в последния момент, опитимизира се използването на хранителните продукти, намаляват работните часове за персонала и производствените разходи. Същевременно се оставя възможност за спонтанни промени в менюто, а в крайна сметка и клиентите са по-доволни, отбелязва Коконас в блога си. Засега не се знае дали това ще остане чисто американски феномен, но поне един лондонски ресторант вече е обявил, че ще пренесе системата в Европа.
Tweet |
|