EUR 1.9558
USD 1.7568
CHF 2.0721
GBP 2.3502
CNY 2.4982
you tube
mobile version

Нови данни за промишлеността

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови данни за промишлеността

mail13:00 | 08.07.2014прегледи 720 коментарикоментари 0


През месец май индексът на промишленото производство, изчислен от сезонни данни, намалява с 0,7 на сто в сравнение с април. Това показват предварителни данни на Националния статистически институт /НСИ/.
През май 2014 г. календарният индекс на промишленото производство регистрира ръст от 4,9 на сто спрямо съответния месец на 2013 година.
През май намаление спрямо предходния месец е регистрирано в преработващата промишленост - с 1,8 на сто, и в добивната промишленост - с 0,8 на сто, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетено увеличение от 0,1 на сто.
На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарните данни, е отчетен в добивната промишленост - с 10,5 на сто, в производството и разпределението на електрическа и
топлоенергия и газ - със 7,4 на сто, и в преработващата промишленост - с 2,8 на сто.

Основните ключови макроикономически и финансови параметри не са влошени спрямо миналата година. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след среща с представителите на работодателските и бизнес организации, съобщиха от пресслужбата на МС.
Премиерът обсъди актуалните въпроси на икономическата политика и развитие на работна среща в Министерския съвет с изпълнителния председател на БСК Божидар Данев и председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.
Орешарски изтъкна, че в редица сектори има проблеми, които обаче не са функция на последната година, а на по-дълъг период от време. Той подчерта, че основните ключови макроикономически и финансови параметри не са влошени спрямо миналата година.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg