EUR 1.9558
USD 1.7522
CHF 2.0718
GBP 2.3163
CNY 2.4587
you tube
mobile version

Нови инфраструктурни проекта в Г. Оряховица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови инфраструктурни проекта в Г. Оряховица

mail08:10 | 15.07.2024прегледи 459 коментарикоментари 0


Нови четири споразумения за финансирането на инфраструктурни проекти е подписала Община Горна Оряховица, съобщиха от администрацията. Споразуменията са подписани в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Договорено е финансирането от 3 940 900 лв. за основен ремонт на три горнооряховски улици. Според споразумението общата максимална стойност на разходите ще бъде покрита с изпълнението на дейностите по проекта, като догодина започва проектирането, каза кметът Николай Рашков.

Предвижда се цялостно преасфалтиране на пътното платно, с оформяне на напречни наклони, подмяна на бордюри и изцяло нови тротоари. Ще бъдат изградени нови шахти, ще се почистят и изравнят нивата на съществуващите дъждоприемни и ревизионни шахти. Ще се почисти и съществуващата колекторна система. Предвижда се проектиране на нова ВиК-инфраструктура и улично осветление, за което се очаква допълнително споразумение.

Договор за финансиране е подписан и за основен ремонт на последния участък от общински път между селата Сушица, Драганово и Стрелец на стойност 948 100 лв., пътят осъществява връзката между част от населените места с общинския център. Основен ремонт тази година ще бъде направен и на общинския път Ресен - Никюп - Крушето, като подписаното споразумение е за 1 306 000 лв. Сегашното състояние на пътя, който свързва не само населени места, но е и връзка с главния път Русе - Велико Търново, е много лошо и създава предпоставки за пътни произшествия.

Сред новите споразумения е и финансирането с 2 404 500 лв. на основен ремонт на общински път Камен - Паисий - Стрелец - Петко Каравелово.

Осем са подписаните до момента договори за финансирането на проекти на Община Горна Оряховица. Стойността им е за над 17,6 млн. лв. Предстоят споразумения и по останалите 4 от 12-те подадени от Горна Оряховица проекти, за които новото общинско ръководство получи одобрение за финансиране от общо 30 млн. лв. Проектите в тази финансова рамка могат да се изпълняват до края на 2026 година, уточниха от общината.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5293