EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Новини от Българо-румънска камара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новини от Българо-румънска камара

mail09:06 | 02.08.2024прегледи 558 коментарикоментари 0


  • В най-топлите месеци се фокусирахме върху процеса по ребрандиране на организацията. Знаете, подготвяме нов сайт, логото и слоганът ни са вече факт. Работим върху нови услуги и ползи от членството за компаниите, които членуват и тепърва се присъединяват към Камарата. Ще ви представим новата си визуална идентичност през септември. Дотогава, ако имате предложения за подобряване на услугите и работата ни като цяло, пишете ни, за да ги включим в новия сайт.  
  • През юли беше открита процедурата за финансиране, която предоставя на малки и средни компании 25 000 евро грантове за консултиране. Безвъзмездната финансова помощ е за подготовката на проектен план за бъдеща инвестиция в устойчиви модели и практики, като се ползва експертна и консултантска подкрепа по програмата "Устойчив преход към гъвкави и зелени предприятия - STAGE". Българо-румънска камара е главен комуникационен партньор в международния консорциум от 14 държави по програмата STAGE и екипът ни е готов да съдейства с необходимата подкрепа при кандидатстване. Вижте подробности тук или ни пишете.
  • Иновативна програма за обучение, подготвена в сътрудничество с екипа на Камарата, насърчава многообразието и приобщаването в цяла Европа. В рамките на инициативата "Мисли глобално, действай локално" създадохме наръчник с набор от инструменти за разказване на истории, организирани в няколко модула - управление на многообразието и приобщаването, несъзнателни предразсъдъци, приобщаваща комуникация и др. Ресурсите са достъпни на осем езика.  ​
Новини от фирмите, членуващи в Камарата
  • Kings`Valley Medical & Spa Hotel канят да превърнете лятната си почивка в приключение в Долината на розите. Екипът на Kings`Valley Medical & Spa Hotel е подготвил богата програма и тематични седмици! Можете да запазите своята лятна почивка, изпълнена с безброй активности за цялото семейство и да се възползвате от ексклузивни 15% отстъпка от цената. Научете повече и резервирайте на https://kingsvalleyhotel.bg/.

  • Paysera България вече се търгува на Българска фондова борса. След успеха на първичното публично предлагане през юни, от търговията с акции на Paysera България на ВЕАМ пазара на БФБ вече е факт. На 12 юни компанията набра 1,15 млн. лв. като пласира 94 418 акции и посрещна нови 236 акционери. Вижте повече тук.

  • Speedy удължи промоционалния период за доставка на пратки до 3 кг от България до Централна Европа. До 31.12.2024 г. цената на пратки до 1 кг е 4 евро, а до 3 кг - 5 евро за доставки до Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Словения и Хърватия.  Налична е и опция за наложен платеж. Пълна информация за услуга Speedy CEE Economy е налична тук.

  • Най-новият офис на Top Rent A Car - на Летище Отопени, Букурещ - е факт и това е поредната крачка към по-широкото присъствие на компанията в Балканския регион. Офисът се намира на  Bulevardul Aeroportului, Otopeni, Romania и работи всеки ден от 8:30 ч. до 19:00 ч. С новата локация офисите на компанията стават 17 на брой – 16 изцяло в България и първи засега единствен в чужбина. Официалният сайт на Top Rent A Car вече е достъпен и на румънски език: www.toprentacar.ro, където са наличните автомобили, готови за резервации. 

Събития, които препоръчваме
  • Повече от 200 професионалисти от сферата на транспорта, логистиката и търговията от Румъния, Сърбия, България, Унгария и Молдова се събират на международна конференция за мултимодални транспортни решения в Източна Европа. Форумът #EECONNECTED, в който Българо-румънска камара е партньор ще се проведе на 19.09.2024 г. в хотел Crowne Plaza, Букурещ. Членовете на Камарата имат 20% отстъпка от таксата за регистрация с код #BRCC20. Повече подробности за темите, лекторите и билети за събитието: https://eeconnected.com/
  • Партньорите ни от Търговската камара в Констанца, Румъния канят български компании на трето издание на Smart Energy Expo, което ще се проведе от 19 до 21 септември в Констанца. Ще участват компании от области като възобновяема енергия, фотоволтаични системи, зарядни станции за електрически автомобили, решения за осветление, софтуерни и хардуерни решения за оптимизиране на потреблението на енергия, инфраструктура за интелигентни градове, технологии за интелигентни домове, строителни материали за сгради с висока енергийна ефективност и много други. Вижте подробности на https://smartenergyexpo.ro/exhibitors/ и ни пишете, ако имате още въпроси.
Новини от България и Румъния
  • Възможността за онлайн плащане на такса за преминаване на Дунав мост в посока Русе – Гюргево вече е достъпна чрез електронния портал на Агенция „Митници“. Опцията може да се използва от всички излизащи от Република България леки автомобили (до 8+1 места), без значение държавата им на регистрация. ЛИНК ЗА ПЛАЩАНЕ: https://virtpos.customs.bg/vpos. Таксата е нормативно определена (2 евро или 4 лева) както за касово, така и за безкасово и онлайн заплащане. При онлайн и безкасово плащане не се дължат банкови такси за транзакцията. Плащане чрез платформата може да се извърши предварително и по всяко време.
  • Приложението RO e-Transport, чрез което в Румъния се проследява движението на стоки вече работи и може да бъде изтеглено от APP Store и Google Play, съобщават от Министерството на финансите на Румъния и приходната администрация в северната ни съседка. От 15 юли до 31 август 2024 г. RO e-Transport е в тестов период, през който операторите могат да се запознаят с употребата му, без да подлежат на санкции. Вижте още тук.​

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5404