EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Новият iPhone с изкуствен интелект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новият iPhone с изкуствен интелект

mail08:01 | 11.09.2024прегледи 340 коментарикоментари 0


Технологичният гигант Apple се включи в манията по изкуствения интелект с новата линия iPhone, която се очаква в търговската мрежа от 20 септември, съобщиха световните агенции. 

Четирите отделни модела iPhone 16 ще бъдат оборудвани със специални чипове, които са необходими за работата на инструменти с изкуствен интелект, бе съобщено на събитие на компанията за представяне на новите й устройства.  

Функциите с изкуствен интелект на Apple имат за цел да превърнат виртуалния асистент Siri в по-интелигентен и гъвкав помощник, да автоматизират широк спектър от тривиални задачи и да предложат други приятни за потребителите опции, като например създаването на персонализирани емотикони за секунди.

Пакетът инструменти с изкуствен интелект, под общото название Apple Intelligence, ще отприщи "иновации, които наистина ще променят живота на хората", каза главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук под бурни аплодисменти от публиката.

Не всичко обеща обаче ще бъде достъпно веднага, след като новите айфони, с цени между 800 и 1200 долара, се появят в магазините.

Повечето от функциите на изкуствения интелект на Apple ще бъдат внедрени като част от безплатна софтуерна актуализация на операционната система iOS 18, разпространявана от октомври до декември. При пускането на пазара ще бъде използван американски английски език, но според Apple догодина ще бъде пусната актуализация, която ще позволи използването и на други езици./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg