EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

ОИСР дава препоръки за пенсионната ни с-ма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОИСР дава препоръки за пенсионната ни с-ма

mail07:05 | 08.08.2024прегледи 331 коментарикоментари 0


Мисия на Комитета за застраховане и частно пенсионно осигуряване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) направи преглед на допълнителното пенсионно осигуряване в България, съобщи Комисията за финансов надзор.

Мисията оцени съответствието на българското законодателство и надзорната дейност с препоръките на ОИСР относно ключовите принципи за регулиране на частното пенсионно осигуряване. 

Председателят на Работната група по частно пенсионно осигуряване към Комитета за застраховане и частно пенсионно осигуряване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) отчита силните страни на допълнителното пенсионно осигуряване, в това число: многостълбовия пенсионен модел; стабилната правна рамка и компетентния надзор, основан на риска, пише в съобщението.

От ОИСР отбелязват и възможностите за усъвършенстване на пенсионната система. Те включват въвеждане на различни инвестиционни профили на пенсионните схеми, съобразно желанието на хората и преглед на правилата, определящи инвестиционните възможности за постигане на растяща доходност. За целта са нужни законови промени, които подкрепят дадените от ОИСР препоръки.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1219