EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Окупация и в Полша

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Окупация и в Полша

mail17:00 | 18.11.2013прегледи 701 коментарикоментари 0


Около 40 активисти на международната екологична организация "Грийнпийс" окупираха покрива на сградата на полското министерство на икономиката рано тази сутрин. Протестните действия са във връзка с днешната "Международна среща на върха за въглищата" в рамките на конференцията по климата на ООН, която се провежда във Варшава.

Протестиращите разгънаха голям бяло-червен транспарант като цветовете на полското знаме върху фасадата на сградата с въпроса: "Кой управлява Полша, въгледобивната индустрия или народът?". Те развяваха от покрива знамена на различни страни, сред които Канада, САЩ, Япония, Великобритания, Германия, Бразилия и знамето на ЕС.

Около 95% от електрическата енергия в Полша се произвежда от централи, работещи на въглища, които получават големи дотации от държавата и тя възнамерява да продължи да ги експлоатира. Тази политика е неприемлива за екологично настроените полски граждани.

"Международната среща на върха за въглищата и климата" се организира от Световната асоциация за въглищата на 18 и 19 ноември и е на тема "Технологии за чисти въглища, възможности и иновации”. По-късно днес пред министерството на икономиката се очаква още един протест, организиран от местни екологични организации.
Източник: БГНЕС


Тагове: Полша, окупация
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4631