EUR 1.9558
USD 1.7522
CHF 2.0718
GBP 2.3163
CNY 2.4587
you tube
mobile version

Опит за убийство на Тръмп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опит за убийство на Тръмп

mail07:55 | 14.07.2024прегледи 536 коментарикоментари 0


Няколко изстрела са били произведени по време на митинг на Доналд Тръмп в Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс, като се позова на видео от събитието. Видеозапис показва как кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп е ескортиран към кола от агенти на Сикрет сървис и полицаи. Вижда се как той размахва юмрук във въздуха, докато влиза в автомобила.

Видеото показва кръв по ухото на Тръмп и снайперисти на покрива в близост до сцената, на която е стоял кандидатът за президент.

Асошиейтед прес информира, че след стрелбата Тръмп е отведен бързо от сцената на митинга в Бътлър, Пенсилвания.

Тръмп показваше таблица с броя на преминаващите границата, когато в тълпата започнаха да се чуват трясъци. Видя се как той протяга дясната си ръка към врата си. По лицето му изглеждаше, че има кръв, съобщава АП. 

Той бързо се скри, докато агенти от охраната му нахлуха на сцената, а от тълпата се разнесоха писъци. Силните трясъци продължиха, докато агентите се грижеха за него на сцената.

Кортежът му напусна събитието. Състоянието на Тръмп към момента е неизвестно, посочва АП.

----------------

Служители на реда съобщиха, че стрелецът на митинга на Доналд Тръмп в Пенсилвания се е намирал извън събитието и е бил убит от агенти на Сикрет сървис, предаде Асошиейтед прес.

Стрелбата се разследва като опит за убийство на бивш президент, предаде Асошиейтед прес. Доналд Тръмп е в безопасност, обяви Сикрет сървис след инцидента и допълни, че са предприети мерки за защита на кандидата на Републиканската партия.

В изявление от предизборния щаб на Тръмп бе съобщено, че той е добре, след като бе изведен бързо от сцената на митинг в Бътлър, Пенсилвания, заради стрелба.

"Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които реагираха първи, за бързите им действия по време на това отвратително деяние", се казва в изявление на говорителя Стивън Чунг. "Той е добре и в момента се преглежда в местно медицинско заведение. Повече подробности ще бъдат предоставени по-късно".

---------------

Федералното бюро за разследване (ФБР) пое ролята на водещ федерален орган в разследването на стрелбата на митинг на Доналд Тръмп, при която бившият президент републиканец бе прострелян в дясното ухо, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на ФБР.

Стрелецът е мъртъв, един от присъствалите на митинга е убит, а други двама са ранени.

"ФБР е поело ролята на водещ федерален орган в разследването на инцидента с участието на бившия президент Доналд Тръмп, който се случи по-рано днес в Бътлър, Пенсилвания", заяви ФБР.

Журналист от СиЕнЕн съобщи, че ФБР е идентифицирало стрелеца, съобщава още Ройтерс. Според източници, на които се позовава репортера на СиЕнЕн, става дума за 20-годишен мъж от Пенсилвания.

Часове по-късно мъжът, който се опита да убие Доналд Тръмп, в идентифициран като Томас Матю Крукс на 20 години, съобщава Ню Йорк Пост, позовавайки се на собствени източници. Той е 20-годишен.

Стрелецът е бил разположен на покрив на предприятие на около 120 метра от сцената, от която Тръмп произнасяше речта си, използвайки полуавтоматично оръжие - армейска карабина. 

Отново според Ню Йорк Пост органите на реда са определили като "изненадващо" това, че преди да бъде ликвидиран от снайперистите на Сикрет сървис, Крукс е успял да произведе толкова много изстрели.

-----------------

Милиардерът Илон Мъск, който е основател и главен изпълнителен директор на "Тесла", заяви, че изцяло подкрепя Доналд Тръмп и му пожела бързо възстановяване след стрелбата на митинг в щата Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс.

Мъск за първи път публично подкрепи Тръмп в президентската надпревара в САЩ, посочва агенцията.

Най-богатият човек в света публикува в своята социална мрежа „Екс“ позицията си, придружена с видео на окървавения Тръмп.

Бившият президент е в безопасност след стрелбата на митинга в Бътлър, щата Пенсилвания, напомня Ройтерс.

Публикацията на Мъск затвърждава завоя му към десницата и дава на Тръмп високопоставен поддръжник в стремежа за връщане в Белия дом на изборите на 5 ноември, отбелязва Ройтерс.

"Напълно подкрепям президента Тръмп и се надявам на бързото му възстановяване", написа Мъск в своята социална мрежа „Екс“.

По-късно Мъск публикува снимка на Тръмп от митинга с коментара: "Последният път, когато Америка имаше толкова силен кандидат, това беше Теодор Рузвелт".

Блумбърг съобщи в петък, че Мъск е направил дарение за политическа организация, работеща за предизборния щаб на Тръмп.

Преди Мъск е гласувал за кандидатите на Демократическата партия Хилари Клинтън и Джо Байдън, припомня Ройтерс, като се позовава на негови изявления.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg