АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
От суши до празнична вечеря
Започва втори сезон на кулинарно училище Меню, което отвори врати за първи път през месец май с цикъл курсове, някои от които бяха повторени заради големия интерес към тях. Училището предлага избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство. Участниците в курсовете придобиват знания и опитност за основните правила за приготвяне на продуктите съобразно световноизвестната кулинарна школа Cordon Bleu. Използват се и техники и рецепти на знаменити готвачи, адаптирани към домашни условия. Освен това в курсовете се набляга и на презентацията на ястията, така че храната да задоволява и всички естетични потребности на курсистите.
Тази есен курсовете стартират на 19 и 20 септември с приготвянето на домашна паста. Следват суши арт, мъфини, празнични торти, шоколадови бонбони, домашен хляб, тайните на ориза, шоколадови сладкиши. Последните дни в графика са непосредствено преди коледните празници, което обяснява темите коледни сладки и празнична вечеря. Курсът се провежда в делнични дни от 18.00 до 20.30 ч., а през уикенда от 10.00 до 16.00 ч. Групите са от 6-8 участника. Основен преподавател в Кулинарно училище Меню е Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание Меню, автор на много кулинарни книги и водещ на кулинарни курсове. Тя притежава усет и талант да създава нови вкусни ястия - и в работата си, и у дома, а над 10-годишната й кариера в областта я определя като един от добрите български специалисти.
Цените започват от 110 лв., като има отстъпка при ранно записване.
Tweet |
|