EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Парите - най-важният фактор за щастие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Парите - най-важният фактор за щастие

mail17:50 | 16.01.2012прегледи 649 коментарикоментари 0


Дейвид Камерън похарчи милиони за измерване на националното щастие. Сега учени твърдят, че премиерът не е трябвало да си прави труда, тъй като те вече знаят какво ни прави щастливи - и не е необходим гениален ум, за да бъде отгатнат отговорът, пише електронното издание на в. "Daily Mail". Парите - и то многото пари - са най-важният фактор за човешкото щастие, според експертен доклад. Резултатите от проучването на Икономическия институт сочат, че равнището на щастие е съизмеримо с размера на богатството, което човек натрупва.
Докладът "Преследване на щастието", изготвен от група учени от Великобритания, Испания, САЩ, Холандия и Дания, отхвърля стратегията на Дейвид Камерън за насърчаване на щастието с предимство пред други цели. Според заключенията Камерън е щял да постъпи много по-добре, инвестирайки времето и парите в това просто да направи всички ни по-богати, като увеличи британския БВП, който е в застой. Филип Буут, редакционен директор в Икономическия институт, заяви пред в. "Sunday Times": "Правителството харчи пари за събиране на статистика за щастието, за да насърчава политическите действия в опит да бъде повишено националното щастие. Това е грешна политика и е базирана на погрешно схващане".
Докладът, основаващ се на данни от над сто държави, е публикуван днес - в деня, обявен за "Мрачния понеделник", определен като най-лошия ден на годината заради фактори, включващи времето, периода на годината и равнищата на дълг, отбелязва изданието. Най-спорното откритие в изследването опровергава широкото схващане, че над определено равнище от доходите хората не стават по-щастливи.
Според доклада 20-процентно увеличение на доходите има същото въздействие върху щастието без значение колко богатство е имал първоначално даден човек. Освен това се изтъква, че никоя държава не е достатъчно богата, за да е достигнала точка на насищане, ако такава точка изобщо съществува. Докладът вероятно ще разтревожи "Downing Street", тъй като в него се отбелязва, че има малко надежда за подобряване на настроенията сред британците, ако икономиката не се подобри. Очаква се по-късно този месец данни да покажат, че БВП е нараснал най-много с 0,1 на сто, посочва изданието.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1310