АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Пет международни изложения за храни в София
От 5 до 8 октомври в София ще се проведат петте международни изложения "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Интерфуд&Дринк" и "Салон на виното", обединени под мегабранда Международни хранителни изложения. Те ще съберат стотици български и международни компании, съобщават организаторите от Интер Експо Център. Освен тях зад събитието стоят Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на месопреработвателите в България, Националната лозаро-винарска камара и Асоциацията на млекопреработвателите в България.
Петте изложения създават платформа за запознаване с тенденциите при храните, напитките, опаковките и технологиите в хранителния сектор, а посетителите попадат в профилирана среда с потенциални бизнес-партньори. Всички качества на Международните хранителни изложения ги превърнаха в основни събития за сектора на Балканите и Източна Европа, създаващи перспективи за развитие на бизнеса, посочват организаторите.
И добавят, че сред основните предимства са специализираните зони за всяка сфера на индустрията. "Интерфуд&Дринк" събира сегмента на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки. "Месомания" акцентира върху месото и продуктите, технологиите за производство и логистиката. Към млякото и млечните продукти е насочено изложението "Светът на млякото". Хлебопроизводството и хлебарството застъпва "Булпек". "Салон на виното" е сред първите за България мащабни събития за вина и спиртни напитки в новата история на страната. Форматът събира много български и чуждестранни предложения и технологии, съпътстващи производството.
От няколко години Интер Експо Център включва в програмата и феста "Сетива без граници", като акцентът му всеки път е различен. Сега това ще е "булевАРТ на вкусовете". Организаторите споделят, че ще има остров на храни, октомврийски фест, шоколад и вино зони.
Пристан в рамките на мегабранда от 5 до 8 октомври намира новата тематика GreenLine. След успешното първо издание тази пролет, сега проектът за продуктите от лечебни и ароматни растения е надграден. Продължава и развитието на концепцията "БИО ЗОНА", обединяваща био сегмента в хранителната индустрия.
В Пица шампионатът ще се включи международно жури. Конкурсът Златен медал с диплом ще отличи качествените и оригинални продукти и адитиви.
Хранително-вкусовият сектор и сферата на печата и рекламата "вървят ръка за ръка". Затова организаторите развиват симбиозния модел от 2021 г. на паралелно провеждане на Международните хранителни изложения и COPIS. Единственото в България изложение за печат и реклама акцентира на графичния и пространствения дизайн, материалите и консумативите за печата, производството на рекламни елементи и визуални комуникации, посочват те.
Tweet |
|