EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Печалбата на АЕЦ "Козлодуй" - 70 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печалбата на АЕЦ "Козлодуй" - 70 млн.лв.

mail06:05 | 09.04.2014прегледи 797 коментарикоментари 0


Между 65-70 млн.лв. се очаква да бъде печалбата за първите три месеца на годината на АЕЦ „Козлодуй”, прогнозира изпълнителният директор Иван Генов. Финалните резултати за тримесечието ще бъдат ясни до дни, като той допълни, че задълженията на НЕК към АЕЦ са намалели до 94 млн.лв. За тях е сключено споразумение за разсрочено плащане, което за момента се изпълнява.
Генов не коментира дали АЕЦ "Козлодуй" ще поиска увеличаване на квотата за продажба на електроенергия на свободния пазар, само посочи, че по закон се договаря квотата за регулирания пазар, а договарянето за следващия регулаторен период с ДКЕВР е през месец юни. Той не каза за каква квота от регулирания пазар ще настояват при договарянето, но отбеляза, че ако на регулирания пазар АЕЦ продава 5 милиона мегаватчаса електроенергия, има възможност тази електроенергия да се продава на по-малка цена от настоящата. По думите му атомната централа ще осигури печалбата си на свободния пазар. През 2013 г. българската атомна централа произведе повече от 14 милиона мегаватчаса електроенергия.

АЕЦ  "Козлодуй" - "40 години в зелено"

Под мотото “40 години в зелено” на 8 април в Козлодуй бяха засадени 40 дръвчета. Броят на фиданките символично отбелязва 40-годишнината на АЕЦ “Козлодуй”, която се навършва през тази година, и грижата на АЕЦ за чиста околна среда.
Първите две дървета бяха засадени от изпълнителния директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов и от кмета на община Козлодуй Румен Маноев. “Това е хубав ден за Козлодуй. Тези дървета ще останат дълги години след нас. Искам да пожелая на града, докато атомната централа работи – и със седми, и с осми блок, тук да има една голяма гора, насадена от хора, чийто живот е минал в Козлодуй”, каза Иван Генов, след като засади своето дръвче.
В засаждането участваха представители на българския Съюз на ветераните в ядрената индустрия, Сдружение “Жените в ядрената индустрия – WiN България”, Българско ядрено дружество, Клуб на пенсионера и Клуб “История” към АЕЦ, млади специалисти от атомната централа. В събитието се включиха и кметът на община Мизия – д-р Виолин Крушовенски, кметовете на село Хърлец – Огнемир Симов, село Гложене – Петко Петков, и село Бутан – Ивайло Иванов. Фиданка засади и Евгений Акимов – заместник-председател на Международния съюз на ветераните в атомната енергетика и промишленост.
Водещ на проявата бе Митко Янков, дългогодишен директор “Безопасност и качество” в атомната централа, сега председател на Съюза на ветераните в ядрената индустрия – България.
Младите дръвчета ще украсяват зелената площ в близост до Дома на енергетика и Спортния комплекс на АЕЦ в град Козлодуй. С тяхното засаждане, което се превърна в истински празник, бе сложено началото на поредицата от прояви, с които ще бъде отбелязана 40-годишнината на атомната централа.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4631