АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Пивовари създават авторска бира
Ново предложение при бирите ще радва любителите на качествените и интересни вкусове. Именно разнообразните съчетания на различните видове хмел придават на бирата отличителен характер и вдъхновяват двама български пивовари да обединят усилия в създаването на Шуменско Авторско пиво Трите хмела /Herkules, Magnum и Hersbrucker /. То е плод на въображението на Диана Георгиева – майстор пивовар на Шуменско и гост пивовар Георги Христов – създател на крафт бира Айляк. За пръв път водещ производител на бира си партнира с представител на крафт индустрията, която през последните години набира все по-голяма популярност у нас. Към момента, делът на крафт пивоварството заема по-малко от 1% от общия обем на пазара, но се развива с бързи темпове и насърчава новите вкусове в индустрията.*
Хмелът е билка, чиито лечебни и вкусови свойства са познати от векове. Това чудодейно растение намира приложение не само в пивоварството, но и в козметиката, медицината и дори в кулинарията. Използва се за приготвянето на квас или като ароматна добавка в чай, мляко или маринати. В някои страни се добавя към печива, хляб, сладкиши или по-тежки ястия с месо. Хмелът има силен аромат, но горчивината му се отключва само при варене. Успешно се използва за лечението на безсъние, стрес, нервно напрежение, както и при заболявания на отделителната или нервна система. Хмелът има успокояващо и релаксиращо действие.
*По данни на Нилсън България за 2020г.
Tweet |
|