АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
По-модерни фирми за производство на хляб



Предприятие за производство на хляб и хлебни изделия в Генерал Тошево ще модернизира базата си с подкрепата на Програмата за развитие на селските райони, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ) в Добрич. Европейските средства са осигурени чрез Местната инициативна група "Балчик - Генерал Тошево". С проекта предприятието ще повиши производствения си капацитет до 95 500 хляба и 146 500 закуски на година.
Предприятието ще вложи близо 14 хил. лева във внедряването на нова машина за месене на тесто и ще закупи среднотемпературен хладилен шкаф, допълват от ОИЦ. Машината е спирален миксер с капацитет за 75 - 100 килограма брашно или 120 - 160 килограма тесто, като може да го обръща и повдига. В хладилния шкаф ще могат да се съхраняват до 30 тави със заготовки на закуски. С модернизацията хлебопекарната ще съкрати времето за замесване на тестото и ще увеличи асортимента на хлебните изделия, ще запази персонала в производството и дистрибуцията, и ще стабилизира пазарните си позиции, обобщават от ОИЦ.
Tweet |
|