EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Почти 1 млн.туристи в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Почти 1 млн.туристи в София

mail14:15 | 05.07.2016прегледи 700 коментарикоментари 0


За първите пет месеца на тази година ръстът на нощувките с цел туризъм в София е 7% в сравнение със същия период на 2015 г., по данни на Столичната община. Осем процента е ръстът на броя на нощувките в столицата през 2015 г. в сравнение с предходната. Приходите за миналата година само от нощувки са 116 млн.лв. като София е посетена от 916 хиляди туристи, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че Столичната община си е поставила за цел да превърне града в туристическа дестинация и хората целенасочено да го посещават.
Фандъкова обърна внимание на инвестициите на Столичната община в инфраструктура, в разкриване и експониране на културноисторическото наследство. Тя припомни, че от миналата година метрото свързва центъра с летище София и Централата жп гара. Направихме инвестиции в нови музеи, в разкриване на културноисторическо наследство. Продължават проучванията на неолитното селище в ж.к. "Слатина", където са открити нови експонати. Започва работа по проекта за проучване и експониране на Западната порта на Сердика, отбеляза столичният кмет. Проучванията на площад Света Неделя също продължават, каза кметът.
По думите й, това което обаче липсва на града е достатъчната презентация и представяне на възможности на столицата. София е новооткриваща се дестинация, което привлича туристите. Трябва да работим за това хората целенасочено да идват в София. Необходимо е да намерим най-добрите начини активно да представяме възможностите на София за различните видове туризъм, каза още кметът Фандъкова.

 

 


Тагове: туристи, София
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg