АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Празнично меню в Аерофлот
Най-голямата руска авиокомпания, Аерофлот, от започна да предлага на пътниците си празнично меню по случай своя 90-годишен юбилей, който ще отбележи на 17 февруари, предаде ИТАР-ТАСС.
За подготвянето на празничните блюда са били привлечени майстори готвачи на международно ниво от Франция и Швеция, носителите на звезди на "Мишлен" Пиер Ганиер, Бьорн Францен и Ален Льорка. Льорка, който е един от най-известните експерти по средиземноморска кухня, предложи вкусни и балансирани ястия: мариновано телешко месо със зеленчуци, соеви кълнове и сос от сусамово масло, хапки от норвежка сьомга, домашни палачинки с чийзкрем, норвежка сьомга на скара, зеленчуци и сос салца от домати и маслини. Пиер Ганиер предлага на пътниците на Аерофлот да опитат топли мариновани токачки, шимидзу със смес от зеленчуци и сос от магданоз, бисквити с пармезан и куркума и торта от червено цвекло. Големият шведски майстор готвач Бьорн Францен разработи за 90-годишнината на руската авиокомпания рецепта за телешки стек с гъби, спанак, тиква и моркови, както и пилешко по парижки. Десертът в празничното меню е чийзкейк с череши и мус от лешници и мак, боровинкова торта, торта "Сахер", традиционен сладолед с шоколад и ванилия, но с възпоменателна монета като сувенир. Всички блюда са били подбрани на дегустация на 11 декември с участието на генералния директор на авиокомпанията Виталий Савелиев и други топ мениджъри на компанията, нейни ключови партньори, представители на шоу бизнеса, често пътуващи пътници. От празничното меню ще могат да опитат пътниците от всички класи както при международните, така и при вътрешните полети.
Tweet |
|