EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Предпроектно проучване за втори мост Гюргево - Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предпроектно проучване за втори мост Гюргево - Русе

mail15:25 | 05.09.2024прегледи 368 коментарикоментари 0


Румънската Национална компания за управление на пътната инфраструктура изпрати за валидиране в Националната агенция за обществени поръчки (ANAP) документацията, необходима за разработване на предпроектното проучване, на базата на което ще бъде построен вторият мост, свързващ Гюргево и Русе, съобщи генералният мениджър Кристиан Пистол на страницата си във Фейсбук, предаде румънската агенция Аджерпрес.

Максималният срок за разработване на предпроектното проучване е 23 месеца от началото на договора.

„Проектантът ще трябва да намери оптималното решение за новия трансграничен мост, така че да се осигури връзката между пътната и железопътната инфраструктура на двете страни. След като бъде построен, новият Дунав мост (третият между Румъния и България) ще осигури по-голям потенциал за икономическото развитие на двете страни, както на регионално, така и на европейско ниво, по оста север – юг“, каза ръководителят на румънската Национална компания за управление на пътната инфраструктура.

Договорът се финансира от фонда на „Механизма за свързване на Европа“ (CEF 2).

„След валидиране на документацията за възлагане ще публикуваме обявлението за участие в търга, в рамките на което ще определим и срока за подаване на оферти“, допълни Пистол.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg