EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 14 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 14 октомври

mail09:45 | 14.10.2013прегледи 510 коментарикоментари 0


СТОКХОЛМ - Нобеловата награда за икономика за 2013 година ще бъде обявена в 11.00 ч. по Гринуич.

ЛЮКСЕМБУРГ - Заседание на Еврогрупата, на което ще обсъжда дали в бъдеще банките ще могат да получават финансови инжекции.
- Министрите на околната среда от ЕС ще обсъдят компромисен текст на проектозакон за намаляването на парниковите газове на новите автомобили.

СЕУЛ - Започва Световен енергиен конгрес, в който участват над 5000 представители на правителства, икономически, научни и международни организации от над 100 държави. (до 17 октомври)

ЛОНДОН - Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще се срещне със специалния пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими.

БЕРЛИН - Консерваторите на канцлера Ангела Меркел отново ще се срещнат със социалдемократите на предварителни проучвателни преговори с оглед на сформиране на голяма коалиция. Срещите със Зелените са утре.

МОСКВА - Руският външен министър Сергей Лавров ще се срещне с хондураския си колега г-жа Мирея Агуеро.
БУДАПЕЩА - Среща на правителствените ръководители на четирите страни от Вишеградската група (Полша, Унгария, Чехия и Словакия).

БРЮКСЕЛ - Президентът на Черна гора Филип Вуянович пристига на тридневно посещение в Брюксел, където ще има срещи с председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, председателя
на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, с еврокомисаря Щефан Фюле и генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Вуянович ще бъде приет и от краля на Белгия Филип.
- Посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Белгия.

ПРЕТОРИЯ - Френският президент Франсоа Оланд пристига на двудневно държавно посещение в Република Южна Африка.

ДАМАСК - На територията на Сирия влиза в сила Конвенцията за забрана на разработката, производството, натрупването и употребата на химическо оръжие.

ВАШИНГТОН - В САЩ отбелязват националния празник Денят на Колумб.

ТИРАНА - Президентът и министърът на външните работи на Гърция Каролос Папуляс и Евангелос Венизелос пристигат на посещение в Албания. Двете страни се очаква да обсъдят напредъка по проекта за газопровода ТАП, който ще пренася газ от Азербайджан в Турция, а оттам през Гърция и Албания до Европа, както и спорния въпрос за морската граница между двете страни.
ПЕЧ, Косово - Сръбският министър за Косово и Метохия Александър
Вулин ще посети Печката патриаршия.

БЕЛГРАД - Предварително изслушване в процеса срещу собственика на компанията "Делта холдинг" Мирослав Мишкович, неговия син Марко, бизнесмена Мило Джурашкович и още 10 души, по обвинения в злоупотреби при продажбата на транспортни предприятия и укриване на данъци.

Източник:БТА
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg