EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 10 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 10 юни

mail09:15 | 10.06.2013прегледи 414 коментарикоментари 0


Люксембург - Среща на европейските министри на транспорта, телекомуникациите и енергетиката, с участието на българския министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Предвижда се да бъде подписано Евро-Средиземноморско споразумение във въздухоплаването между ЕС и Израел.

Страсбург - Пленарна сесия на Европейския парламент (до 13 юни). Днес евродепутатите ще обсъждат доклад за организираната престъпност, корупцията и прането на пари. Гласуването на резолюция е утре.

Брюксел - Първо заседание на създадената от Европейската комисия Платформа за добро управление в областта на данъчното облагане.

Рим - Завършва гласуването във втория тур на изборите за местни органи на властта в Италия.
- Визита в Италия на премиера на Ирландия Енда Кени.

Лондон - Реч на британския премиер Дейвид Камерън за ролята на Великобритания в света седмица преди срещата на върха на Г-8 в Северна Ирландия.
- Руският вицепремиер Аркадий Дворкович пристига на посещение във Великобритания, където ще обсъди доставките на руски газ за британския пазар и възможно участие на Росатом в проекти за изграждане на АЕЦ в страната.

Истанбул/ Анкара - Продължават протестите в Турция. Премиерът Ердоган предупреди, че търпението на правителството има граници.

Вашингтон - Косовска правителствена делегация, водена от премиера Хашим Тачи, започва неколкодневна визита в САЩ, по време на която Тачи ще се срещне с вицепрезидента Джо Байдън в Белия дом.

Атина - Двудневно посещение на министър-председателя на Люксембург Жан-Клод Юнкер. Той ще изнесе лекция на тема: "Еврото: равносметка и перспективи".
- Насрочен е конкурс за приватизация на Държавната петролна и газова компания на Гърция (ДЕПА) и газовия оператор ДЕСФА. Очаква се в конкурса да участват две руски фирми ("Газпром" и "Негуснефт"), два гръцки консорциума и държавната петролна компания на Азербайджан.

Белград - Посещение на полския премиер Доналд Туск в Белград, по време на което ще бъдат подписани няколко споразумения за сътрудничество в различни области.

Берлин - Официално посещение на заместник министър-председателя на Сърбия Сузана Грубиешич. Тя ще разговаря в Бундестага с депутати от управляващата коалиция, от чието решение зависи "зелената светлина" от Германия за определяне на дата на Сърбия за начало на преговори за членство в ЕС.

Виена - Посещение на словенската министър-председателка Аленка Братушек във Виена, където ще бъде приета от австрийския канцлер Вернер Файман.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg