EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 12 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 12 юни

mail09:15 | 12.06.2013прегледи 335 коментарикоментари 0


Истанбул/ Анкара - Продължават протестите в Турция. Премиерът Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне следобед с организатори на протестите, за да изслуша позицията им и да представи своята.

Братислава - Започва двудневна среща на върха на страните от Централна, Източна и Югоизточна Европа, в която ще участва и президентът Росен Плевнелиев. Поканени са председателят на ЕС Херман ван Ромпой, президентът на Косово Атифете Яхяга, представители на ЕС, САЩ и на редица европейски и международни организации.

Варшава - Междуправителствени консултации между Израел и Полша с участието на министър-председателите Бенямин Нетаняху и Доналд Туск.

Москва - Руската опозиция свиква демонстрация в центъра на Москва в подкрепа на задържаните при протеста преди година срещу връщането на президента Владимир Путин в Кремъл.

Страсбург - Европейските депутати ще отправят запитване към Европейската комисия и страните членки защо се бави важното законодателство за реформата във финансовия сектор.
- Европейският парламент ще се произнесе по номинацията на бъдещия хърватски европейски комисар за защита на потребителите Невен Мимица.

Париж - Френският президент Франсоа Оланд ще разговаря с кипърския си колега Никос Анастасиадис.
- Френският министър по европейските въпроси Тиери Репантен ще се срещне с турския си колега Егемен Багъш.
- Продължава стачката на френските авиодиспечери срещу плана на Европейската комисия за либерализиране на въздушния контрол в Европа.

Атина - Пресконференция на организацията Human rights watch за злоупотребата с правата на емигрантите от страна на гръцката полиция.

Белград - Нивото на река Дунав на сръбска територия се очаква да достигне днес и утре своя максимум. В някои селища в община Беочин се извършва евакуация на хора и имущество.

Брюксел - Европейската комисия представя предложение да разширяване на автоматичния обмен на информация за борба с данъчните измами преди последната европейска среща на върха, посветена на този проблем и няколко дни преди срещата на Г-8, на която се очаква дебатите да се ускорят.

Карлсруе - Продължават изслушванията в германския конституционен съд по механизмите за спасяване на еврозоната и по-специално на плана за изкупуване на държавни облигации от Европейската централна банка (ЕЦБ), критикуван от германската централна банка (Бундесбанк).

Лондон - Канадският премиер Стивън Харпър ще бъде приет от кралица Елизабет Втора в Бъкингамския дворец.

Ню Йорк, ООН - Заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на работата на Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия.

Русия - Национален празник - Ден на Русия

Световен ден на действията за премахване на детския труд
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg