EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail08:45 | 15.10.2013прегледи 394 коментарикоментари 0


ЛЮКСЕМБУРГ - Министрите на финансите от Европейския съюз обсъждат банковия съюз, който има за цел да позволи финансирането или ликвидирането на изпаднали в затруднение банки, без да се поставя в опасност цялата система и без да се прибягва в голяма степен до държавни средства.

- Министрите на труда от ЕС търсят споразумение по европейска директива за временно преместване на работещи на друга работа.

ЖЕНЕВА - Започват двудневни преговори между шесторката /петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия/ и Иран за иранската ядрена програма. Участва и върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън.

БРЮКСЕЛ - Визита на руския външен министър Сергей Лавров.

ТАЛИН - Украинският президент Виктор Янукович е на посещение в Естония, където ще обсъди сближаването на Киев с Европейския съюз, на което Москва гледа с голямо недоволство.

РИЯД/КАЙРО/ИСТАНБУЛ - Мюсюлманите отбелязват празника Айд ал Адха (Курбан байрам).

БЕРЛИН - Германските християндемократи на канцлера Ангела Меркел продължават проучвателните преговори за формиране на правителствена коалиция със Зелените, ден след подобна среща със социалдемократите.

ВАТИКАНА - Смяна на държавния секретар на Ватикана. Тарчизио Бертоне отстъпва поста на назначения от папа Франциск нов държавен секретар Пиетро Паролин.

МУРМАНСК, Русия - Руски апелативен съд ще разгледа жалбите на още трима активисти на международната природозащитна организация "Грийнпийс" срещу решението на първоинстанционен съд да ги остави в ареста за два месеца заради опит за качване на петролна платформа на Газпром в Арктика.

КАЛУГА, Русия - Руският премиер Дмитрий Медведев ще обсъди руско-украинското икономическо сътрудничество с украинския си колега Микола Азаров.

РИМ - Министерският съвет на Италия трябва да приеме бюджета за 2014 година, спазвайки ограниченията за бюджетния дефицит в момент, когато страната още тъне в рецесия.

ЛИСАБОН - Португалското правителство внася в парламента проектобюджета за 2014 година, предвиждащ жестоко орязване на държавните разходи по настояване на международните кредитори на страната.

ДЪБЛИН - Представяне на новия бюджет на строги икономии на Ирландия, два месеца преди страната да излезе от спасителната програма на ЕС и МВФ.

ПАРИЖ - Националното събрание на Франция гласува пенсионния закон, предвиждащ удължаване на осигурителния стаж до 43 години през 2035 година. Насрочени са синдикални протести в Париж и в провинцията.

АНКОНА, Италия - Премиерите на Сърбия и Италия Ивица Дачич и Енрико Лета ще председателстват третата среща на високо равнище между двете страни в Анкона.

АНКАРА - Очаква се лидерът на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан да направи изявление във връзка с пакета за демократизация, огласен на 30 септември 2013 г. от премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

АТИНА - Очаква се парламентът на Гърция да гласува законодателна поправка за спиране на държавната субсидия за политически партии, обвинени в престъпни дейности.

ЛОНДОН - Посещение на министъра на финансите на Кипър Харис Георгиадис.
- Ще бъде обявен носителят на наградата Ман Букър, една от най-престижните литературни награди в света.

НИКОЗИЯ - Посещение на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

САРАЕВО - Завършва първото преброяване на населението в Босна и Херцеговина след 1991 г.

НЮ ЙОРК - Очаква се да бъде изправен пред съда заловеният от американски спецчасти в Либия предполагаем лидер на терористичната мрежа Ал Каида Абдул Хамид ар Рукай, известен още като Абу Анас ал Либи, който бе прехвърлен в САЩ вчера.

СВЕТОВЕН ДЕН НА ЧИСТИТЕ РЪЦЕ

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА СЕЛСКИТЕ ЖЕНИ

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА БЕЛИЯ БАСТУН - Отбелязва се от 1969 г. с решение на Международната федерация на слепите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg