EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail08:00 | 12.05.2014прегледи 766 коментарикоментари 0



БРЮКСЕЛ - Заседание на министрите на външните работи на страните членки на ЕС, на което ще се обсъжда въпросът за евентуално разширяване на санкциите срещу Москва. От българска страна участва министърът на външните работи Кристиан Вигенин.
- Експертна тристранна среща на Русия, Украйна и Европейския съюз за безопасността на руските газови доставки за Украйна и ЕС.

КИЕВ - Президентът на ЕС Херман ван Ромпой пристига на първото си посещение в Украйна от началото на кризата.

ДОНЕЦК/ЛУГАНСК - Очаква се бъдат обявени резултатите от произведените вчера референдуми в Донецка и Луганска област, в Източна Украйна, които бяха организирани от проруските сепаратисти и обявени за незаконни от централната власт в Киев и Запада.

ГДАНСК, Полша - НАТО започва 12-дневно военноморско учение в Гданския залив на фона на напрежението с Русия заради Украйна.

АТИНА - Среща на министрите по въпросите на конкуренцията от ЕС.

СКОПИЕ - Преизбраният македонски президент Георге Иванов ще положи клетва за втория си мандат пред парламента.

АНКАРА - В турския парламент ще бъде внесен законопроект, предвиждащ сериозно увеличение на наказанията за прояви на насилие срещу жени и деца.

ИСТАНБУЛ - Започва двудневна конференция, посветена на свободата на медиите и на журналистите в Европа.

КАЙСЕРИ /Турция/ - подновява се процесът срещу убийците на 19-годишен турски младеж, пребит до смърт по време на антиправителствените протести миналото лято.

ЖЕНЕВА - Световната здравна организация (СЗО) представя доклад за употребата на алкохол в света и отражението й върху общественото здраве.

РИМ - Демонстрация в Рим срещу жилищната политика на правителството.

БАКУ/ЕРЕВАН - Френският президент Франсоа Оланд продължава обиколката си в Кавказ, като след Азербайджан ще посети Армения, където ще разговаря с президента Серж Саркисян.

ПЕКИН - Министърът на финансите на САЩ Джейкъб Лу ще обсъди с представители на китайските власти състоянието на икономиката на двете страни.

ДЖЕДА - Американският министър на отбраната Чък Хейгъл пристига в Саудитска Арабия за участие в среща на министрите на отбраната от Съвета за сътрудничество в Залива (ССЗ), след което ще посети Йордания и Израел като част от обиколка под знака на безпокойствата за Иран и гражданската война в Сирия.

СЕУЛ - Парламентът на Южна Кория започва разследване за потъването на ферибота, при което 300 души загинаха или изчезнаха в средата на април.

ОСЛО - Форум за свободата - годишна проява, привличаща пацифисти и правозащитници от целия свят. Тази година ще участва и бившият руски олигарх Михаил Ходорковски.
- Държавна визита на израелския президент Шимон Перес в Норвегия.

ТЕХЕРАН - Продължава визитата на пакистанския премиер Наваз Шариф в Иран.

ДЕЛХИ - Последна фаза от парламентарните избори в Индия, започнали преди повече от месец. Днес ще се гласува в 41 от общо 543 избирателни окръга.

ВАШИНГТОН - Президентът на САЩ Барак Обама ще се срещне с уругвайския си колега Хосе Мухика, който е на официално посещение в Съединените щати.

- Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс ще произнесе реч пред Глобалния форум на Американския еврейски комитет.

- Лидерът на сирийската опозиция Ахмад Джарба ще произнесе реч в Джорджтаунския университет.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg