EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail07:30 | 20.05.2014прегледи 658 коментарикоментари 0


ТЕЛ АВИВ - Официално посещение на министър-председателя Пламен Орешарски в Израел.

КИЕВ/ДОНЕЦК - Ситуацията в Украйна остава напрегната в навечерието на президентските избори на 25 май.

- Европейският съюз ще отпусне на Украйна първия транш от 100 милиона евро от макрофинансовата помощ на стойност 1,6 милиарда евро.

- На работно посещение в Киев пристига заместник-председателят на Европейската комисия Сийм Калас като част от процеса на оказване на всякаква възможна помощ от ЕС на Украйна. Калас ще разговаря с премиера Арсений Яценюк и с членове на украинското правителство.

БЕРЛИН - Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер се среща с украинския си колега Андрий Дешчица.

ПЕКИН - Перспективите за разширяване на руските доставки на петрол и газ за Китай са сред основните теми на започващото двудневно посещение на руския президент Владимир Путин в Китай.

БЕЛГРАД/САРАЕВО - Продължава борбата на Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия с безпрецедентните наводнения. По повод бедствието и санирането на последиците от него еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реагиране при кризи Кристалина Георгиева пристига довечера в Белград за разговори как Сърбия да използва Фонда за солидарност на ЕС. В Босна и Херцеговина днешният ден е обявен за траурен за трагично загиналите в наводненията хора.

БУКУРЕЩ - Вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън пристига на двудневно посещение за разговори предимно по темата Украйна.

АНКАРА - В турския парламент ще има дебати по трагичния инцидент в мината в град Сома, в който загинаха 301 миньори. Депутатите ще решат дали да съставят комисия, която да разследва случая, след като няколко политически партии внесоха предложения с искане за разследване на злополуката.

БЕЛГРАД - Парламентът на Сърбия ще обсъди предложението за статут на Войводина. Заседанието бе отложено вчера заради извънредната ситуация в цяла Сърбия, възникнала заради катастрофалната ситуация с наводненията.

ПАРИЖ - Френският президент Франсоа Оланд ще разговаря с председателя на опозиционната Сирийска национална коалиция Ахмад Джарба.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg