АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Пресни храни - къде пазаруват европейците?
Ива Стойкова
Кроасани с масло. Сочни маслини. Разнообразни сирена. Колбаси... Европа е мултикултурен регион и предлага най-доброто от стари и нови търговски възможности. Европа е пример и на крайностите. Северната част на континента е подчинена на особеностите на климата, заради които има по-ограничен избор от свежи продукти. В Средиземноморската част има изобилие от пресни плодове, зеленчуци и месо, които са винаги на една ръка разстояние. Средните месечни разходи за пресни продукти представляват дял от 50% в Италия, докато в Норвегия той е 33%, сочи проучване на Nielsen за свежите храни през третото тримесечие на 2012 г.
Кой е успешният търговец?
Пресните продукти са ключът за успешния търговец. Много важно е да се балансира между очакванията на купувача, неговите хранителни навици и разнообразието от свежи храни. Потребителите купуват стоките с очите си, затова тяхното представяне е от изключително значение. Към това трябва да се добави бързото и качествено обслужване и специалното внимание към пазаруващия. И накрая - решаваща е цената. Който успее да изпълни тези изисквания, ще бъде възнаграден с много покупки и лоялност от страна на клиентите.
Къде пазаруват европейците?
Снимка: ЕП, Графики: EconomyNews.bg
Tweet |
|