EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Придобиванията в Европа пред разцвет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Придобиванията в Европа пред разцвет

mail16:45 | 01.10.2010прегледи 641 коментарикоментари 0


Още един знак за това, че се наблюдава съживяване на дейността по сключване на сделки, е 19 - процентният ръст на придобиванията, достигнал $205.5 млрд. в Европа през третото тримесечие спрямо година по- рано, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на проучване на Dealogic.
Банкерите изразяват увереност, че продължилата три години суша е към края си. В основата на оптимизма е убеждението, че опасенията около суверенния дълг на редица държави, който притесняваше пазарите по- рано тази година, вече не е особена заплаха.
„Наблюдаваше се определена нервност, но сега основните притеснения са туширани,” коментира Хернан Кристерна, ръководещ отдела на J.P. Morgan Chase по сливания и придобивания в Европа. „След няколко големи сделки, наблюдаваме т.нар. ефект на доминото. Компаниите задържат голяма част от кеш средствата си и се ориентират към това да бъдат проактивни”.
Хернан Кристерна прогнозира увеличаване на обема на сключените в долари сделки в рамките на 10 - 20 % още тази година.
Четири от петте най- големи сделки през тримесечието, сред които придобиването на британската International Power от GDF Suez, възлизат на $21.5 млрд. и имат участие на европейската компания. И наистина обемът на сключените сделки през тримесечието в Европа надвишава този в САЩ, който възлиза на  $199,2 млрд.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5582