EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Продажбата на Глобул отложена?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбата на Глобул отложена?

mail07:30 | 04.03.2013прегледи 756 коментарикоментари 0


Гръцката телекомуникационна компания ОТЕ може да спре планираната продажба на дъщерната си компания Глобул в България, след като успешно рефинансира дълга си, съобщи официален източник от компанията, цитиран от агенция Bloomberg.

Мениджърите на гръцкия телеком заявиха, че продажбата на поделението в България, за което най-вероятно ще наддава водещият мобилен оператор в Турция, вече не е спешен въпрос, след като ОТЕ получи финансиране от международните пазари и отново може да покрива задълженията, изтичащи през тази и следващата година.
Проблемът, който имахме с рефинансирането вече е решен, коментира главният изпълнителен директор Михаил Цзамас. Процесът, който е стартиран с Глобул не е спрян. Въпреки това, ние трябва да преосмислим ситуацията и да вземем решение съобразно най-добрия интерес на акционерите, каза той. ОТЕ е втората по големина компания по пазарна стойност в Гърция. Дружеството вече предприе съкращения на персонала и продаде част от активите си, за да намали задълженията си. През януари гръцкият телеком емитира 700 млн. евро в петгодишни облигации, с цел да изкупи обратно стар дълг за повече от 1 млрд. евро. Търсенето на новата емисия надвиши предлагането.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg