EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Проектът "Българските трейдъри"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проектът "Българските трейдъри"

mail11:08 | 01.12.2017прегледи 9395 коментарикоментари 0


Стефан Трашлиев*

Вече няколко години активно се изявявам в трейдърската гилдия в нашата страна. Познавам лично стотици родни трейдъри, а с още повече общувам чрез статиите и книгите, които пиша. Затова напълно аргументирано мога да кажа, че има много успешни български трейдъри. Някои от тези хора провеждат обучения, поддържат блогове, пишат книги, участват в състезания. Но има и такива, които работят без много шум.

В същото време повече от хиляда български трейдъри все още се борят за своя успех. Те още не са намерили своя начин да печелят на финансовите пазари, лутат се между различни теории и стратегии, търсят Свещения граал и упорито гребат в морето от знания. Ходят на семинари и обучения, четат анализи и прогнози и се оглеждат за гуруто, който да им помогне.

Много от тези, все още неуспели трейдъри, вярват, че Истината, голямата истина за трейдинга ще дойде до тях от някой загадъчен чужденец, но истината, уважаеми колеги, е че разковничето за успех в трейдинга НЕ се намира извън границите на България. Ние не сме някакъв аборигенски остров, не сме планета извън слънчевата система, България е част от съвременния свят. Много българи постигат световни резултати. Така е във всяка една област, така и в трейдърската работа.

Имаме много трейдъри, заели челни места в световни състезания, имаме трейдъри, постигнали направо феноменални резултати. Имаме хора, способни на изключително стабилна доходност, а наши сънародници участват в управлението на капитали с 8 и 9 цифри. Познавам много от тези хора, но няма да ги изреждам, защото със сигурност ще пропусна някого. А, сигурен съм, че има още много, които не познавам.

Считам, че успешните български трейдъри трябва да споделят своя опит. Това е безценно за цялата гилдия. Опит, споделен на роден български език, успех, за който едни българи разказват на други. Постигането на дългосрочни печалби в трейдинга НЕ е някаква свръхнаука, тайните не се пазят на някакви острови или отвъд океана. И дори това не са никакви тайни, а умения, които може да развие всеки един от нас!

Никой, дори и най-великите чуждестранни гуру трейдъри НЕ могат да ви прелеят своя успех. Това не е вино, което можеш да сипеш в чашата си. Това не са файлове, които да откраднеш и да клонираш чуждия успех.

Успехът, това е преди всичко вяра, че ще успееш. А едва след това всеки намира своя начин, вдъхновен от другите, които са го постигнали. А в това отношение именно българските успешни трейдъри могат да бъдат най-вдъхновяващи.

Затова твърдо вярвам, че успешните български трейдъри имат какво да споделят. И моите усилия са именно в тази насока. Да, аз лично съм получил много ценни насоки именно от чуждестранни колеги. Но причината за ценността на техните съвети, не се корени в това, че те са родени и израсли извън България. Не се дължи на това, че са работили в Лондонското сити, а в тяхната способност да говорят на разбирам и прост език.

Нито един от тях не застана на пиедестал и не ме погледна отвисоко. Никой от тях не раздели своите уроци на безплатни и платени. Никой не се отнесе пренебрежително и високомерно с мене. Никой не се удари по гърдите с размера на сумите, които управлява, никой не ми натриваше в носа своята доходност.

Именно този дух на колегиалност и взаимно уважение е действително полезен. И съвсем не е задължително това да са някакви чуждестранни величия, защото има мнозина български трейдъри, които могат и трябва да споделят своя успех. Именно затова аз работя в тази насока. Инициирах проекта Българските трейдъри и го поддържам напълно безкористно, за да може той наистина да се утвърди като дом на трейдърската гилдия. 

Упорито поддържам и духа на колегиалност и взаимно уважение. Защото именно върху тази почва ще израсне успехът. Знам го от личния си опит!

Няма рецепта, която механично да приложиш. Единственият вариант е да изградиш своя собствен начин в среда от съмишленици и колеги, които са го постигнали.

Затова Българските трейдъри е за всички. Свободна територия както за успелите, така и за тези вървят към успеха. Територия на съмишленици, всеки от които може да даде принос, да сподели опит или лична история и да от почерпи опита на другите. Защото нашата общност е свободно обединение на личности, знания и ресурси.

* трейдър,издател


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1312