EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Производството на месо ще скочи с 200 млн. тона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производството на месо ще скочи с 200 млн. тона

mail19:23 | 23.09.2009прегледи 577 коментарикоментари 0


Светът ще трябва да увеличи производството на храни със 70 на сто до 2050 година, за да изхрани населението, което според прогнозите през същия период ще нарасне с 2,3 милиарда души на фона на повишаването на доходите, посочи Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), цитирана от Reuters.
Според експертите на организацията до 2050 търсенето на зърно за хранителни нужди и фураж ще се повиши до 3 млрд. тона като допълнителен фактор за нарастване на показателя могат да бъдат нуждите на производителите на биогорива, съобщи ФАО.
 Годишното производство на зърно трябва да се увеличи с близо 1 млрд. тона спрямо произвежданите сега около 2,1 млрд. тона.
 Производството на месо трябва да нарасне с над 200 млн. тона, за да достигне през 2050 година 470 млн. тона.
"ФАО е предпазлива в оптимизма си за потенциала на света да се изхрани до 2050 година", заяви помощник-генералният директор на организацията Хафез Ганем.
Климатичните промени и търсенето на биогорива ще са основните предизвикателства пред световното земеделие, допълни Ганем.
Светът трябва да увеличи инвестициите в земеделието и да стимулира влагането на средства за подобряване на достъпа до храни "или през 2050 година близо 370 милиона души все още ще гладуват, което ще е около 5 на сто от световното население", посочи ФАО.
През тази година броят на гладуващите хора в света ще надмине един милиард души, но обемът на средствата, отпускани за хранителни помощи, е на 20-годишен минимум, съобщи миналата седмица Световната програма за продоволствието.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg