EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Разливът край Мексико бил предотвратим

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разливът край Мексико бил предотвратим

mail11:50 | 18.02.2011прегледи 602 коментарикоментари 0


Най-тежкият в американската история петролен разлив, предизвикан след авария на платформа на BP в Мексиканския залив, е могъл да бъде избегнат, ако ръководителите на компанията са се съобразили с ключов тест, показващ уязвимостта на кладенеца, сочат заключенията на анкетната комисия на Белия дом, цитирани АФП.
Тази комисия е натоварена да разследва причините за експлозията на 20 април през 2010 година на платформата "Дийпуотър хърайзън", експлоатирана от Би Пи, и на кладенеца Макондо, който се намира на 1500 метра дълбочина.
Катастрофата причини смъртта на 11 души, а за три месеца във водите на залива изтекоха четири милиона барела петрол.
Докладът посочва изрично недобрата устойчивост на циментовия саркофаг на кладенеца, монтиран от Halliburton, както и ключов тест, направен преди катастрофата, който е трябвало да предизвика тревога у ръководителите на BP.
Членовете на комисията посочват, че ръководителите на британската компания не са взели предвид мнението на инженер, който се намирал на платформата в момента, когато се е провеждал важен тест за налягането, който да определи устойчивостта на кладенеца.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg