EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Роснефт заплаши Газпром със съд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Роснефт заплаши Газпром със съд

mail18:00 | 04.07.2014прегледи 1031 коментарикоментари 0


Най-голямата руска петролна компания Роснефт обяви, че ще даде на съд Газпром, ако газовият производител й откаже достъп до газопровод, който трябва да бъде изграден до Китай, предадоха световните агенции.
Миналата година Роснефт и Новатек, най-големият в Русия частен производител на газ, разбиха монопола на Газпром в газовите доставки за чужбина, получавайки разрешение за износ на втечнен природен газ, но не и достъп до тръбопроводите, припомня Ройтерс.
Оттогава Роснефт настоява за достъп до газопровода "Силата на Сибир", който тепърва предстои да бъде построен и ще свързва газовите находища в Източен Сибир с Китай като част от сделката,сключена от Газпром за 30 години.
Роснефт обяви, че като инфраструктурен монополист Газпром е длъжен да осигури достъп до тръбите си на независими производители, така че газът, който Роснефт планира да добива в Източен Сибир, да може да дава "светлина и топлина" на регионите.
"Ние ще гарантираме, че правото на нашите граждани да имат живота, който заслужават, ще бъде защитено чрез преговори (...) и използвайки съдебни процедури, ако се наложи", се отбелязва в изявлението на Роснефт, цитирано от Ройтерс. Говорител на Газпром е отказал да коментира, а представител на Роснефт, цитиран от ИТАР-ТАСС, заяви, че до Газпром е изпратено писмо по въпроса с достъпа, както и че и се поддържа постоянен писмен и устен контакт.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5583