EUR 1.9558
USD 1.7522
CHF 2.0718
GBP 2.3163
CNY 2.4587
you tube
mobile version

Румънците - водеща група туристи на морето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънците - водеща група туристи на морето

mail09:10 | 23.07.2024прегледи 544 коментарикоментари 0


През последните няколко години румънските туристи заменят трайно руските почиващи у нас. Това показват наблюденията на екип на голям хотелски комплекс, на база на данните от резервациите в него. Наблюденията сочат, че през първите летни месеци - юни и юли, има сериозен ръст на гостите от северната ни съседка.

„Румънците се очертават като основна група туристи за този сезон. В нашия хотел заетостта за летните месеци е над 90%, като към момента около 80% са румънски туристи. Показателно в това отношение е, че много от тях предпочитат българското Черноморие пред Гърция, която са посещавали преди“ - посочва Добромир Вълев,  управител на хотела.

Според него основен фактор за интереса е стратегическото разположение на хотела – близо до Румъния, между Каварна и Балчик. Това е изключително удобство за туристите от северната ни съседка, които идват лесно с автомобил. Допълнителен плюс за избора на хотелския комплекс е и наличието на огромен паркинг, както и зарядни станции за електромобили. Освен нарастващия брой румънски туристи, комплекса посещават още гости от Германия, Полша, Унгария, Хърватия, Словения, Словакия, Нидерландия и разбира се – от България.

Сред останалите фактори са множеството иновации в комплекса, който току що навърши 15 години и през този период се радва на нарастващ интерес. Той притежава сертификат Green Key – водещ стандарт за постижения в областта на екологичната отговорност и устойчивото функциониране в рамките на туристическата индустрия.

Сертификатът гарантира ангажимента от страна на бизнеса, че туристическият обект се придържа към строгите критерии на Фондацията за екологично образование (FEE) и покрива ключови области като политика за околната среда, управление на водите, отпадъците, енергията, както и цялостното екологично съзнание.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg