EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Русе строи ремонтно жп депо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе строи ремонтно жп депо

mail15:30 | 08.08.2014прегледи 1790 коментарикоментари 0


Край Русе започва строеж на депо за ремонт на локомотиви и тестови железопътни линии, които се изграждат от единствената компания у нас, произвеждаща локомотиви - "Експрес Сервиз" ООД .
Това съобщиха от общинската администрация по повод първата копка на обекта, направена от кмета на Русе Пламен Стоилов. Новата сграда и железопътните коловози ще се построят върху  закупен от Общината терен в района на русенската гара Образцов чифлик. В депото ще бъдат монтирани различни по вид ремонтни канали, повдигателни съоръжения и друго съвременно оборудване.
До сградата ще бъде построен и коловоз за тестове на новопостроените от "Експрес Сервиз" локомотиви. Новото депо ще бъде разширение на съществуващите два цеха, чиито капацитет за ремонт на локомотиви е вече запълнен. С новата инвестиция "Експрес Сервиз" отговаря на нуждата от качествени ремонти на локомотивите на българските частни железопътни превозвачи.
Компанията разполага с уникални за страната технологии и оборудване за ремонт на електрически и дизелови локомотиви. По такъв начин се продължава и развива 150-годишната традиция на Русе като национален център на локомотивната индустрия. Първата в България работилница за ремонт на локомотиви е изградена в Русе през 1866 година.

 


Тагове: Русе, депо, жп
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg