EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Русия:Икономическата амнистия тръгна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия:Икономическата амнистия тръгна

mail13:30 | 25.09.2013прегледи 693 коментарикоментари 0


Икономическата амнистия вече е приложена спрямо 780 граждани, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на руската главна прокуратура. Почти половината от амнистираните са били привлечени към отговорност, като същевременно са установени опити да бъдат амнистирани престъпници, необезщетили загубите на пострадалите. "По данни към 1 септември амнистията е приложена вече към над 780 граждани. Сред тях близо 310 души са извършили престъпления в сферата на кредитирането, 145 души са били привлечени към отговорност заради нарушаване на авторски и сродни права, около 120 граждани - за незаконно предприемачество, близо 60 - за измами в предприемаческата сфера", уточнява представител на прокуратурата.
Същевременно служителите на държавното обвинение откриват и нарушения, като най-чести са опитите да бъдат амнистирани престъпници, които не са изпълнили задължението да върнат
отнетото имущество и да обезщетят пострадалите. Установени са и опити да бъдат амнистирани лица, чиито деяния не попадат в обхвата на амнистията, както и нарушения на изискванията на
наказателния кодекс от следователи и дознатели при обявяване на процесуалните решения.
Амнистията бе обявена от Държавната дума (долната камара на руския парламент - бел. ред.) и влезе в сила от 4 юли за срок от 6 месеца.
Тя засяга лица, обвинени по 26 члена от наказателния кодекс за престъпления, свързани с нарушаване на авторските права, незаконно предприемачество и банкова дейност, измами, пране на пари, укриване на данъци и неплащане на мита, неизпълнение на кредитни задължения. Поправка към текста изключи амнистия за незаконна банкова дейност в организирана престъпна група и извличане на приходи в особено големи размери.

Под действието на амнистията попадат не само затворници, но и осъдени на наказания, които не са свързани с лишаване от свобода, с отсрочени наказания и условно предсрочно освободени.
Задължително условие е заподозрените и обвинените лица да върнат имуществото или да възстановят загубите на потърпевшите. Амнистията не се прилага в случай на престъпление със заплаха или употреба на насилие.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5668